Skoda, 2019'da yeni küçük crossover çıkaracak

Ototeknikveri     04 Eylül 2017 06:08

VW T-Roc ve Nissan Juke için Skoda'nın yeni crossover rakibi 2019'da çıkacak ve yeni Rapid Spaceback'i temel alacak.

Skoda, 2019'da yeni küçük crossover çıkaracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda, 2019'un ikinci yarısında VW T-Cross ve Seat Arona ile, ayrıca Nissan Juke ve Renault Captur benzeri çok satan modellerle rekabet edecek küçük bir crossover model çıkaracak. Geçen yıl, Skoda'nın Ar-Ge patronu Christian Strube, daha küçük bir model üzerinde çalışmakta olduklarının işaretini vermişti. Strube'nin bahsettiği bu modelin yeni Fabia'nın bir versiyonu olacağı düşünülüyordu. Daha sonra bunun Fabia'ya değil Rapid Spaceback'in yeni versiyonuna dayandığı anlaşıldı. İki modelin de VW Grubu'nun MQB A0 platformuna geçmesi planlanıyor ancak Fabia'nın aks mesafesi 2564 mm ile en yeni VW Polo modellerine benzerken Spaceback'in şasisinin daha uzun bir aks mesafesi olacak.

Spaceback'in aks mesafesinin 2620mm'ye kadar uzayabileceği düşünülüyor. Bu sayede model rakiplerine göre daha fazla arka kabin genişliği sunacak. MQB platformunun alışıldık kısa çıkıntıları bile olsa, bu, 4.2 metreden biraz daha uzun bir araca işaret ediyor; bu, Skoda'nın sınıftaki en büyük aracı sunmasını sağlayacak.

 

Skoda içinden kaynaklar modeliden bir SUV yerine crossover olarak bahsediyorlar ancak yine de Rapid Spaceback'den önemli ölçüde daha uzun olması bekleniyor (100 mm kadar). Modelin her iki formda ve ekstra plastik kaplamayla Scout versiyonu olarak da sunulacağı öngörülüyor.

MBQ A0 platformu dört tekerlekten çekiş özelliğini destekliyor ancak yeni model, en azından başlangıçta sadece ön tekerleklerden çekişli olacak. Şasi tasarımı, VW Grubu'nun en yeni motorlarına - potansiyel olarak, bazıları daha bütçe dostu Rapid Spaceback'te sunulmayacak olan - bazılarına erişebileceği anlamına geliyor. Motor seçeneklerinin giriş seviyesinde turboşarjlı 1.0 litre üç silindirli benzinli motorlar, üst seviyelerde 1.5 litre benzinli motor ve 1.6 dizel motordan oluşması bekleniyor. 

Boyutuna rağmen, yeni otomobilin Yeti adını taşıması beklenmiyor. Skoda hem Aratan hem de Aron isimlerini tescil etmek için başvuruda bulundu ancak firmanın diğer crossover ve SUV modellerle uyumlu Amiq ve Anuq gibi tescil ettirdiği isimler de var.

Son Güncelleme : 06 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo