AB yetkilisi, VW, BMW ve Daimler'in "çok yüksek" kartel para cezaları ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi

Ototeknikveri     04 Eylül 2017 07:28

Avrupa Birliği Rekabet Komiseri Margrethe Vestager, Business İnsider'e verdiği demeçte, iddiaların mahkemede doğru olduğu kanıtlandığı takdirde, BMW, Daimler ve Volkswagen Grubu'nun VW, Porsche ve Audi markalarının "çok yüksek" cezalarla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

AB yetkilisi, VW, BMW ve Daimler'in "çok yüksek" kartel para cezaları ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

AB ve Alman antitröst düzenleyicileri, Alman otomobil üreticilerinin, tedarikçileri, fiyatları ve standartları yabancı otomobil üreticilerinin aleyhine olacak şekilde düzenlemek amacıyla toplantılar yapıp yapmadıklarını araştırıyor. Ancak Vestager, "olası yaptırımların boyutu ve AB Komisyonunun vereceği kararın zamanlaması hakkında spekülasyon yapmak için çok erken olduğunu" söyledi. Vestager, Google ve Facebook'a karşı AB rekabet önlemlerine değinerek "Amerikan teknoloji şirketlerinin ve Alman otomobil üreticilerinin iş uygulamaları arasında büyük fark görmüyorum." dedi. Alman gazetesi Der Spiegel, Temmuz ayında VW, BMW, Audi ve Porsche'nin endüstri komitelerini kullanarak biraraya geldiklerini, dizel emisyon arıtma sistemlerinin fiyatları, tedarikçiler ve bilerşen fiyatlarını tartıştıklarını yazmıştı. 

 

Der Spiegel'in rekabeti düzenleme ile ilgili yetkililere gönderilen mektuba dayandırdığı haberine göre, 200 çalışanın oluşturduğu 60 komite araç geliştirme, frenler, benzinli ve dizel motorlar, debriyajlar, şanzımanlar ve egzoz arıtma sistemlerini görüştü. Volkswagen'in yetkililere rekabet kurallarına aykırı bu durumu itiraf ettiği söyleniyor. 

 

AB kartel kurallarını ihlal etmekten suçlu bulunan şirketler, küresel cirolarının % 10'u kadar para cezasına çarptırılabilir.

Son Güncelleme : 06 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo