Skoda Rapid Spaceback 2019'da geliyor

Ototeknikveri     05 Eylül 2017 12:31

Skoda'nın ikinci nesil Rapid Spaceback modeli, daha seçkin, daha geniş ve en yüksek teknolojilerle donatılmış.

Skoda Rapid Spaceback 2019'da geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda, marka içinden kaynaklara göre, Rapid Spaceback'in 2019'da piyasaya sunulacak tamamen yeni bir versiyonunu hazırlıyor. SEAT yeni bir Toledo üretmeyi düşünmüyor, dolayısı ile ile Skoda yeni Rapid'i kendi başına geliştirecek. İki model birbirinin kardeşi ancak Skoda'nın mevcut modeli SEAT'ınkinden daha popüler. Rapid İngiltere'de haftada 6000 adetten fazla satılıyor, diğer Avrupa piyasalarında bu rakam daha da yüksek. Tasarım, mevcut modelden öğeler barındıracak ancak yeni model daha çekici, daha lüks bir görünüme sahip olacak. Ön kısım diğer Skoda modellerinden oldukça farklı bir tasarım izleyecek, arka kısımda ise daha coupe benzeri bir çatı çizgisi ile hatchback bagaj kapağı devam ettirilecek. Kısa süre sonra bir sedan versiyon, 2019'da ise aynı platformu paylaşan küçük bir crossover gelecek.

VW-Grubu'nun çok yönlü yeni MQB A0 platformunu kullanan yeni Rapid Spaceback mevcut otomobilden daha uzun ve daha geniş olacak ve sunduğu kullanım alanı bakımından Fabia ile Octavia arasında yer alacak.

 

İç mekan, markanın en yeni multimedya sistemi, kablosuz telefon şarjı ve üst modellerde yapılandırılabilir dijital enstrümanlardan yararlanacak. Krom ve yüksek kaliteli plastik kullanımı, Skoda'nın modeli piyasada Opel Astra gibi daha lüks otomobillerin yanında konumlandırmasına yardımcı olacak.

 

Rapid, üç ve dört silindirli turbo benzinli ve dizel motorlarla güçlendirilecek. Bunlar arasında 1.0 litrelik bir benzinli motordan 2.0 litrelik dizel motora çeşitli seçenekler olacak. Modelin bir vRS versiyonunun hazırlanması beklenmiyor.

 

Fiyatlar biraz yükselebilir ancak Rapid'in hâlâ aile tipi hatchback segmentinde değerli bir seçim olacağına inanıyoruz. Modelin ilk resimlerinin 2018'in sonlarına doğru ortaya çıkması, fuar tanıtımlarının ardından 2019 yıllarının ortalarında ilk teslimatların başlaması bekleniyor.

Son Güncelleme : 06 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo