Volvo'nun yeni XC40 modeli, şehir yaşamı için tasarlanmış özgün bir SUV sunuyor

Ototeknikveri     05 Eylül 2017 04:23

Volvo bu sonbaharda yeni Volvo XC40 modelini piyasaya sürerek premium küçük SUV segmentinde yeni bir güvenlik ve kullanıcı deneyimi standardı getiriyor.

Volvo'nun yeni XC40 modeli, şehir yaşamı için tasarlanmış özgün bir SUV sunuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Modern şehir hayatına uyumlu geliştirilen XC40, günlük şehir içi ulaşımda stresi düşürmeyi ve yolculuk keyfini artırmayı amaçlıyor. Otomobilde 90 ve 60 Serisi modellerinden ödüllü güvenlik, bağlantı ve multimedya teknolojileri bulunuyor. Başkan ve CEO Håkan Samuelsson "XC40, hızla büyüyen bu segmentteki ilk otomobilimiz ve günümüzün yoğun kent ortamlarında ulaşıma odaklanmış durumda. Güvenlik açısından lider Volvo'nun mirasını devralan yeni XC40, mümkün olan en iyi güvenlik standartlarını, kullanımı kolay bir arayüz ve bağlantılı hizmetler ile birlikte sunacak " dedi. 

 

Volvo XC40 - Şehirdeki yaşam için tasarlandı

Yeni XC40, Volvo'nun yeni Kompakt Modüler Mimarisi (CMA) üzerine geliştirilen ilk otomobili ve Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi'ni (SPA) kullanan 90 ve 60 Serisi modellerinden bir dizi çığır açan teknolojiyi de içeriyor.

 

Volvo'nun güvenlik ve kullanıcı deneyimi yaklaşımı, Yaşam Çemberi adlı bir felsefeye dayanıyor: bu yaklaşım tüketici görüşleri ve gerçek hayat verileri temel alınarak standartların ve teknolojilerin sürekli geliştirilmesini kapsıyor.

 

XC40'da sunulan güvenlik ve sürücü desteği özellikleri, Volvo'nun yarı otonom Pilot Assist sistemi, en son nesil Şehir Güvenliği, Yoldan Çıkma koruyucusu ve önleyicisi, Çapraz Trafik Alarmı, otomatik fren, dar park yerlerine girerken manevraları kolaylaştıran 360° kamerayı içeriyor. Bu teknolojiler XC40 modelini en iyi donanıma sahip küçük premium SUV'lerden biri haline getiriyor.

 

Volvo Otomobil Güvenlik Merkezi Başkan Yardımcısı Malin Ekholm "Modern şehir yaşamı, sürücüler, yayalar, bisikletçiler ve diğer yol kullanıcıları için karmaşık zorluklar ortaya koyuyor. XC40 ile, sürücü üzerindeki bilişsel yükü azaltmayı hedefliyoruz. Güvenlik ve sürücü yardım sistemlerimiz potansiyel çatışmaları aktif bir şekilde belirler ve hafifletirken, bir şoför olarak siz daha fazla rahatlayabilir ve bu nedenle şehir sürüşünün keyfini çıkarabilirsiniz" dedi.

 

Her yeni Volvo'nun başlangıç noktası en gelişmiş güvenlik ve sürücü destek sistemleridir, ancak yeni XC40 daha büyük modellerde bulunan üst düzey emniyet ve multimedya sistemlerinden de yararlanıyor.

 

Volvo Araç Yazılımı ve Elektronik Başkan Yardımcısı Ödgärd Andersson yeni model için şunları söyledi: "Öncelikle güvenlikten başlayarak, gerçek hayat etkileşimine ve araştırmaya dayalı, özgüvenli, kullanımı kolay ve keyifli bir günlük kullanıcı deneyimi yarattık. XC40, tam bağlantı bekleyen yeni nesil tüketicilere yönelik bir otomobil. Tüm ekranlar, etkin şehir içi sürüşü desteklemek için güvenli, kolay ve etkili bir etkileşim için optimize edilmiştir."

 

Andersson "XC40, büyük XC60 ve XC90 SUV'ler gibi portre odaklı dokunmatik ekranın etrafında odaklanan Sensus bilgi-eğlence sistemi ile geliyor. Kullanımı kolay ve sezgisel olan Sensus arabirimi, sürücülerin bir dizi işlev ve hizmete erişmelerini sağlıyor" diye belirtti.

Son Güncelleme : 06 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo