Yeni Leon Cupra R, Seat'ın Tarihindeki En Güçlü Yol Otomobili

Ototeknikveri     06 Eylül 2017 01:53

Aylarca süren spekülasyondan sonra, Seat yeni Leon Cupra R'yi 2017 Frankfurt Motor Show'daki tanıtım öncesinde resmen açıkladı.

Yeni Leon Cupra R, Seat'ın Tarihindeki En Güçlü Yol Otomobili
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Marka "tarihinin en güçlü yol otomobili" olarak tanımlanan bu model, 6 vitesli manuel şanzıman + 310 hp motor ve 6 vitesli otomatik DSG şanzıman + 300 hp motor ile sunulacak. Her iki kombinasyon da önden çekişli sürüş sistemiyle geliyor. Leon'un bu sürümü ile en yeni Cupra arasındaki güç çıkışı farkları hiç etkileyici olmamakla birlikte, Seat, 'R' versiyonunun ön aks üzerindeki modifiye edilmiş kamber, adaptif süspansiyon, Brembo frenler ve yeni egzoz gibi birkaç ekstra özellikle geldiğini belirtiyor. Ayrıca, daha agresif tasarımlı hava girişleri, ön ve arka spoylerde, yan etekler ve arka difüzörde özel karbon fiber detaylar, bakır yan aynalar ve özel jantlar gibi dikkat çekici özellikler de var. Müşteriler Geceyarısı Siyahı, Pyrene Gri ve Mat Gri olmak üzere üç renk arasından seçim yapabilecekler.

 

İç mekandan henüz hiçbir görüntü yayınlanmadı, ancak firma direksiyon simidi ve vites kolunun Alcantara kaplandığını, kabinde karbon fiber ve bakır aksanların bulunduğunu belirtti.

Fiyatlandırma henüz açıklanmazken, Seat Leon Cupra R'nin sadece 799 adet üretileceği bildirildi.

 

Yeni Seat Arona da önümüzdeki hafta Frankfurt otomobil fuarında sergilenecek. Ibiza'dan sonra MQB A0 platformunu kullanan ikinci model olacak bu model Martorell'de üretilecek.

 

Seat, sıkıştırılmış doğal gazla çalışan Ibiza'yı sunarak CNG araçlarının potansiyelini de gösterecek. Bu model piyasadaki Leon ve Mii modellerini izliyor ve 1.0 litrelik bir motor kullanıyor. Modelde biri benzin, diğeri de CNG için olmak üzere, 390 km'si CNG ile toplam 1200 km'lik sürüş mesafesi sağlayan iki yakıt deposu bulunuyor.

Seat'ın yeni büyük SUV'si için finale kalan üç isim ise 12 Eylül'de Frankfurt'ta ilan edilecek. Kazanan isim 15 Ekim'de kamuoyuna açıklanacak.

 

Son olarak Seat, bu yılın sonuna kadar Leon ve Ateca için, 2018'de ise Ibiza ve Arona için interaktif ses servisi olarak Amazon Alexa'yı tanıtacak.

Son Güncelleme : 06 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo