GKN, yeni nesil hafif elektrikli sistemini tanıttı

Ototeknikveri     06 Eylül 2017 02:58

Daha hafif ve enerji bakımından daha yoğun motorun elektrikli güç aktarma organlarını daha esnek ve potansiyel olarak daha güçlü hale getirmesi bekleniyor.

GKN, yeni nesil hafif elektrikli sistemini tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güç aktarma organları tedarikçisi GKN, elektrikli motorlarındaki son gelişmeyi açıkladı; "Dünyanın en gelişmiş elektrikli aktarma organı teknolojisi" olarak adlandırdığı hafif eAxle. Bu ay Frankfurt motor fuarında detayları açıklanacak olan sistemin, piyasadaki mevcut güç aktarma organlarından çok daha küçük ve daha hafif olduğu iddia ediliyor ve ön, arka veya dört tekerlekten çekiş uygulamaları için adapte edilebiliyor. Ford Focus RS, Range Rover Evoque ve Opel Insignia GSi'de kullanılan, GKN'nin ünlü Twinster tork vektörleme teknolojisi ile donatılmış olmasının yanı sıra, sistemde, maksimum verimlilik sağlamak için iki vitesli bir şanzıman da bulunuyor.

GKN, teknoloji için çok geniş bir yelpazede uygulama potansiyeli olduğunu belirtiyor. Aktarma organının hafifliği ve kompaktlığı, küçük elektrikli otomobiller için özellikle ideal. Renault Zoe ve Nissan Leaf'in başarısına rağmen, elektrikli güç aktarma organlarının ağırlığının daha küçük otomobiller için dezavantaj olduğu söyleniyordu.

 

Tek parçalı yerleşim, eşdeğer sistemlerin çok bileşenli yapısına kıyasla zamandan tasarruf sağlıyor. Dolayısıyla, yeni sistemin önemli üretim avantajları da var.

 

GKN, bu teknolojiye hangi markaların ilgi gösterdiğini şimdilik açıklamıyor ancak geçmişte BMW ve Porsche GKN'nin dört çekişli sürüş sistemlerine yatırım yapmıştı. Dolayısıyla bu markalar yeni teknolojiyi de ilk kullananlar arasında olabilir. 

Son Güncelleme : 06 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo