Makyajlı Kia Sorento Frankfurt öncesinde ortaya çıktı

Ototeknikveri     06 Eylül 2017 04:36

2018 Kia Sorento, nihayet bu yılın başlarında Güney Kore'de piyasaya çıkışını takiben Avrupa'ya ulaşıyor.

Makyajlı Kia Sorento Frankfurt öncesinde ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa versiyonu aynı görsel güncellemelerden yararlanıyor. Bunlar çığır açıcı yenilikler olmasa da SUV'yi biraz daha gösterişli hale getiriyor. Bu yenilikler arasında, her iki uçtaki revize edilmiş tamponlar, yeni LED farlar ve arka lambalar, ön panjura uygulanan koyu metalik finiş, 17 ve 19 inç boyutlarında alaşım jantlar için yeni desenler ve dış cephe için "Rich Espresso" ve "Gravity Blue" adlarında iki yeni renk seçeneği bulunuyor.

2018 Kia Sorento'nun iç kabini yumuşak dokunuşlu materyaller ve deri döşemeler ile lüks bir his veriyor. Kabinde yeni direksiyon simidi, gösterge paneli ve klima kontrolü için LCD ekran, navigasyonlu 8.0 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto desteği ve orta konsolda kablosuz akıllı telefon şarjı bulunuyor. Alıcılar ayrıca otomobile yeni bir Harman Kardon ses sistemi ekleyebiliyor ve isteğe bağlı olarak kahverengi veya açık gri deri döşeme arasında seçim yapabiliyor.

 

2018 için yeni Kia Sorento'ya, şirket içinde tasarlanmış 8 vitesli otomatik şanzıman eklendi. Şanzıman sadece 2.2 litre dizel motorlu modellerde mevcut ve önceki altı vitesli otomatik şanzımanın yerini aldı. Bu kombinasyonda, sürücüler dört farklı mod arasından seçim yapabiliyor: Eco, Comfort, Sport ve Smart. Bunların her biri, güç aktarım organının komutlara verdiği yanıtları özelleştirerek, tercihine bağlı olarak yakıt ekonomisini veya ivmeyi arttırıyor.

Kia'nın 7 koltuklu amiral gemisi SUV'si, ilk kez sürücülerdeki dikkat dağınıklığı ve uyku ile mücadele eden Drive Wise ADAS (Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri) ile geliyor. Sistem otomobili ve sürücünün çeşitli komutlarını izliyor ve konsantrasyonda bozulma fark edilirse, bir uyarı sesi veriliyor ve gösterge panelinde görüntülü uyarılı yansıtılıyor.

 

Yeni güncellenmiş Sorento'da bulunan diğer güvenlik özellikleri, Dinamik Viraj Işığı ile full LED farlar, Uzun Far Asistanı ve Şerit Koruma Asistanı.

Yeni sportif GT Line versiyonu da 2018 Kia Sorento'ya katılacak. Bu model, dört lambalı LED sis lambaları, kırmızı fren kaliperleri, çıkıntılı eşik basamakları ve "GT Line" logoları gibi ilave stil özelliklerinden yararlanıyor. Dizel versiyonda ayrıca ikili krom egzoz boruları bulunuyor. 

 

İç kabinde Sorento GT Line, standart versiyonlar ile aynı yenilikler bulunuyor. Bunlar arasında gri dikişli kapitone siyah deri koltuklar, özel vites değiştirme çubukları, saten krom vurgular, GT Line logoları yer alıyor. 

 

Avrupa piyasasında yılın son çeyreğinde çıkacak yeni SUV, 2017 Frankfurt Motor Show'da da sergilenecek.

Son Güncelleme : 06 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo