Avrupa versiyonu Ford EcoSport dört çekişli sürüş sistemi ve 1.5 litre dizel ile ortaya çıktı

Ototeknikveri     06 Eylül 2017 06:11

Ford, yeni EcoSport kompakt SUV'sinin Avrupa spesifikasyonunu açıkladı. Yeni model içeride ve dışarıda revize edilmiş bir tasarım ve yeni güç aktarma organı seçenekleri ile geliyor.

Avrupa versiyonu Ford EcoSport dört çekişli sürüş sistemi ve 1.5 litre dizel ile ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Frankfurt Motor Show'da ilk kez tanıtılacak yeni Ford EcoSport, daha rafine bir ön fasya ve yeni Fiesta'yı takip eden tamamen yeni bir iç kabin ile birlikte geliyor. Ford, aynı zamanda sportif ST-Line donanım seviyesini, şirketin en yeni teknolojilerini ve yeni 1.5 litre EcoBlue dizel motoruyla birlikte dört tekerlekten çekişli sürüş seçeneği sunuyor. Dört tekerlekten çekişli, 125 PS 1.5 litre dizel EcoSport ve altı vitesli manuel şanzıman kombinasyonu, 300 Nm tork, 4,5 lt / 100 km yakıt tüketimi ve 119 g/km CO2 emisyonu değerlerine sahip. 2018 yılının ortalarından itibaren aynı 125PS dizel motor önden çekiş ile de sunulacak, CO2 emisyonlarını daha da düşürecek ve yakıt verimliliğini artıracak. Önden çekişli ve altı ileri manuel şanzımanla kombine edilmiş 1.5 litrelik TDCi'nin 100 PS gücündeki versiyonu ise otomobilin ilk piyasaya çıkışından itibaren kullanıma sunulacak.

 

Benzinli seri, Ford'un 1.0 litre EcoBoost üç silindirli motorunun üç farklı güç çıkışı seçeneğiyle tamamlanacak. Bunlar, 140PS, 125PS ve 100PS güç çıkışı seçeneklerinden oluşacak. Tüm versiyonlar, altı vitesli manuel şanzıman ve önden çekiş ile eşleştirilecek ancak müşteriler 125 PS versiyonda altı ileri otomatik şanzıman da seçebilecekler.

 

Ford, Avrupa'ya özel EcoSport'un süspansiyon ayarlarını da Avrupa'ya uyumladı, optimize edilmiş yaylar, amortisörler, direksiyon tertibatı, arka aks burulma çubuğu, Elektronik Stabilite Programı ayarları ve sürüş yardım profilleri ekledi. 

 

Dış renk paleti 12 seçenek içeriyor. Bunlar arasında Yıldırım Mavisi, Yakut Kırmızı ve Kaplan Gözü olarak adlandırılan canlı bir metalik turuncu tonu da bulunuyor. Daha fazla kişiselleştirme isteyenler, kaporta rengi ile kontrast yeni tavan rengi seçeneklerinden yararlanabiliyor. Yeni 17 ve 18 inç alaşım jantlar farklı finişlerle sunulurken, Ford ayrıca bagaja monte edilmiş yedek lastik seçeneğine de sahip.

 

En yeni SYNC3 multimedya sistemi 4.2, 6.5 ve 8.0 inç dokunmatik ekranlarda sunuluyor. Kontrol paneli de 4.2 inç renkli ekran ile tercih edilebiliyor. Hız sabitleme sistemi, arka görüş kamerası ve kör nokta tespiti ile birlikte 10 hoparlörlü bir B&O ses sistemi, sunulan diğer özellikler arasında.

 

Yeni Ford EcoSport kompakt SUV satışlarının bu yıl başlaması bekleniyor.

Son Güncelleme : 06 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo