Mazda, yeni döner motor tabanlı hibrit üzerinde çalışıyor

Ototeknikveri     06 Eylül 2017 08:38

Mazda'nın Teknik Araştırma Merkezi başkanlığından bildirildiğine göre, yeni bir döner tabanlı elektrikli güç aktarma organının geliştirilmesi için çalışılıyor.

Mazda, yeni döner motor tabanlı hibrit üzerinde çalışıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avustralya basınına röportaj veren Mitsuo Hitomi, "Yeni nesil döner motorun geliştirilmesine hala devam ediyoruz" dedi. Hitomi sisteme sürüş mesafesini uzatan bir teknoloji de ekleneceğini ve yeni bir spor otomobilde kullanılabileceğini belirtti. Mazda'nın patronu Masamichi Kogai'nin de onayladığı gibi şirket, motor teknolojisi ile gerçek bir atılım yapmak ve döner motorların piyasaya muhtemel geri dönüşünden faydalanmak istiyor. Hitomi, "Döner motoru şu andaki geleneksel motor emisyonlarına göre geliştiremeyiz" dedi ancak, apex contaları ve yakıt tüketimi gibi tipik döner motor meselelerini gelitşirmeye odaklanacaklarını belirtti.

Yeni bir elektrikli sürüş sisteminin bir parçası olacak döner motorla ilgili bir Mazda yetkilisinden açıklama ikinci kez geliyor. Geçtiğimiz Mart ayında Mazda'nın Ar-Ge şefi Matsuhiro Tanaka, "Döner motorla performans ve ekonomiyi aynı anda başarmak mümkün. Bu motor standart devirlerde çok kararlı ve sessiz, bu nedenle ciddi potansiyeli var." demişti.

 

Eğer Mazda döner motoru geri getirirse, devir bandının belirli bir noktasında sürekli dönerek pil takımına güç vermek için bir jeneratör görevi görecek. Ancak, bu teknolojinin hala emisyon sorunları var. Mazda görünüşe göre döner motoru yeterince temiz yapmak için çeşitli teknolojileri test ediyor. Hitomi, "İdeal koşulları sağlamak için çeşitli emisyon sistemlerini araştırıyoruz" dedi.

Yeni döner motor teknolojisi Mazda'nın 100. kuruluş yıldönümünü kutlayacağı 2020 yılında gelebilir. 

Son Güncelleme : 06 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo