2018 Nissan Leaf 240 km Sürüş Mesafesi ve 29.990 dolar fiyatla geliyor

Ototeknikveri     07 Eylül 2017 12:51

Aylarca hevesle bekledikten sonra, 2018 Nissan Leaf, iddialı ve yepyeni bir tasarım ve yeni güç aktarma organları ile birlikte geldi.

2018 Nissan Leaf 240 km Sürüş Mesafesi ve 29.990 dolar fiyatla geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Frankfurt Motor Show'da galası yapılacak yeni Leaf, Ekim ayının başında Japonya'da, 2018'in başında ABD, Kanada ve Avrupa'da satışa sunulacak. ABD fiyatları, 29.990 dolar'dan başlayacak. Elektrikli otomobilde, 147 hp güç çıkışı ve 319 Nm tork sağlayan bir elektrik motoruyla eşleştirilmiş 40 kWh lityum iyon pil paketi bulunuyor. ABD'de EPA test prosedürü ile Nissan, modelin tahmini sürüş mesafesinin 240 km üzerinde olduğunu belirtirken, daha cömert Avrupa test prosedüründe, 378 km'lik sürüş mesafesi açıklandı. Her iki pazarda da, 3kW'lık bir fiş ile pili şarj etmek 16 saat, 6kW'lık bir fiş ile 8 saat sürüyor. Ayrıca tamamen tükenen bir pili 40 dakikada %80 dolduran hızlı şarj özelliği de bulunuyor.

 

Yeni Leaf, önceki modelin sahip olmadığı çok sayıda gelişmiş teknolojiyi benimsiyor. Belki de bunların hepsinden önemlisi, tek şeritli otonom sürüş teknolojisi olan ProPILOT. Sistem önündeki araca olan mesafeyi 30 km / saat ile 100 km / saat arasındaki hızlarda otomatik olarak kontrol edebiliyor, ayrıca aracı yönlendirebiliyor ve şeritte ortalanmış olmasını sağlayabiliyor. Sistem, Leaf'i tamamen durdurabiliyor ve gaz pedalına basit bir dokunuş ProPILOT'u yeniden etkinleştiriyor.

 

Ayrıca ProPILOT paketi içerisinde, Leaf'i bir park yerine yönlendirmek için arabanın çeşitli noktalarına dağılmış 12 ultrasonik sensör kullanan otonom bir park etme fonksiyonu bulunuyor.

 

2018 Leaf'deki ilginç özelliklerden birisi de, e-Pedal. Standart donanım olarak sunulan bu özellik, sürücünün, sadece gaz pedalını kullanarak aracı hızlandırmasını, yavaşlatmasını, durdurabilmesini ve bekletmesini sağlıyor. Nissan, tek pedallı kurulumun ortalama bir sürücünün ihtiyaçlarının yüzde 90'ından fazlasını giderebileceğini iddia ediyor.

 

En yeni Leaf'deki diğer teknoloji özellikleri arasında Akıllı Şerit Müdahalesi, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Akıllı Acil Frenleme, Kör Nokta Uyarısı, Trafik İşareti Tanıma, Arka Çapraz Trafik Uyarısı ve Akıllı Çevre Görünüm Monitörü bulunuyor.

 

Hem dış hem de iç tasarımlar, 2010 yılında piyasaya sürülen eski modelden önemli ölçüde farklı. Elektrikli otomobilin genel görünümü daha alışıldık ve sıcak, daha rafine çizgileri ve öncekinden daha olgun bir tasarımı var. Önemli özellikler arasında yeni farlar ve arka lambalar, sahte ön ızgara ve kalın C sütunları da bulunuyor.

Son Güncelleme : 08 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo