Nissan elektrikli crossover hazırlığında

Ototeknikveri     08 Eylül 2017 12:52

Nissan, yakın gelecekte elektrikli otomobillere olan talebin artmasını beklediği için elektrikli bir crossover üretmeyi düşündüğünü belirtti.

Nissan elektrikli crossover hazırlığında
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan'ın elektrikli otomobillerinden de sorumlu olan küresel satış ve pazarlama müdürü Daniele Schillaci Perşembe günü gazetecilere verdiği demeçte, "Yakın gelecekte elektrikli bir crossover üretebiliriz. Bu teknolojiyi bir crossover'e taşımak, sahip olduğumuz güçlü elektrikli otomobil deneyimine bakarsak, bizim için tamamen mantıklı" dedi. Schillaci belirli bir zaman ya da model ayrıntısı vermedi. Schillaci'nin yorumları, Nisan ayında düzenlenen Şanghay otomobil fuarında Nissan yöneticilerinin, Nissan'ın yeni Akıllı Hareketlilik stratejisinin temelini oluşturan üç teknolojiyi (elektrikli sürüş, otonom sürüş ve mobil bağlantı) kapsayacak bir crossover konsepti sunacaklarına ilişkin verdikleri ipuçlarını takip ediyor. Nissan Çarşamba günü, elektrikli Leaf hatchback modelinin daha uzun sürüş mesafesine sahip yenilenmiş bir versiyonunu tanıttı. Yeni Leaf, elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasının önündeki engellerden birinin sürüş mesafelerinin kısıtlı kalması olduğu yönündeki eleştirilere cevap niteliğinde. 

 

Japonya'da 2 Ekim'de ve diğer piyasalarda 2018 yılının başında satışa sunulacak otomobil, ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) prosedürü kullanılarak yapılan tahminlere dayanarak tek şarjla 241 km yol kat edebiliyor. Modelin başlangıç fiyatı Japonya'da 3.15 milyon yen (28.992 $) olacak. Nissan gelecek yıl daha büyük 60 kWh bir pil taşıyacak, daha uzun sürüş mesafeli, daha yüksek fiyatlı bir Leaf versiyonu yapmayı planlıyor. Schillaci, bu versiyonun tek şarj ile 362 km'den fazla yolculuk edebileceğini söyledi.

 

Leaf'in lansmanı, lüks elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın 354 km'lik sürüş mesafesi olan 35.000 $ fiyatlı Model 3 ile Leaf'in daha uygun fiyat bandına girmesinden sonra geldi. Geçen yıl çıkan General Motors'un Bolt modeli yaklaşık 455 km elektrikli sürüş sunuyor ve 37.000 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Schillaci, otomobil üreticisinin Japonya'da e-Note'nin başarılı satışlarını takiben "e-Power" benzinli hibrit sistemini diğer bölgelere de genişletmenin yollarını aradığını söyledi. E-Note, firmanın e-Power hibrit sisteminin kullanımı için geçen yıl çıkardığı ilk model olan kompakt bir mpv.

Son Güncelleme : 10 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo