Honda CR-V'ye dizel yerine hibrit

Ototeknikveri     08 Eylül 2017 01:55

Honda, Avrupa'da CR-V crossover dizel versiyonunu bir full hibrit versiyon ile değiştiriyor.

Honda CR-V'ye dizel yerine hibrit
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Zararlı NOx emisyonlarını azaltmak için bir çok şehrin dizel otomobilleri şehir merkezlerinden yasaklama kararı alması veya yakın zamanda yasaklamayı planlaması, Avrupa'da dizel satışlarını düşürüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan bir Honda sözcüsü de firmanın Avrupa için tamamen elektrikli teknolojilere odaklandığını belirtti. Honda önümüzdeki hafta Frankfurt otomobil fuarında üretime yakın bir hibrit CR-V konsepti tanıtacak. Honda Avrupa'da ilk kez bir SUV'de hibrit teknoloji sunacak. CR-V hibrit, pil takımıyla beslenen bir elektrik motoru ve 2.0 litrelik bir benzinli motor kullanıyor. Pil, fişli bir aygıt olmaksızın yalnızca hareket halindeyken şarj ediliyor. Honda ayrıca, yeni CR-V'de 1.5 litrelik turbo benzinli bir motor sunacaklarını açıkladı. Dizel seçeneğinin ise planlarda olmadığı belirtildi.

 

JATO Dynamics'den gelen rakamlara göre, dizelin kaldırılması hala riskli bir hareket. 2016'da Avrupa kompakt segmentinde %71 olan dizel araçların payı 2017'nin ilk yarısında %63'e düştü ancak bu hala ciddi bir oran. Honda'nın dizel payı geçen sene Avrupa'da yüzde 23'tü ve CR-V için yüzde 63'e yükselmişti. Honda, Avrupa'da hibrit otomobiller için öncülük ettiği halde 2014'te düşük satışlar nedeniyle benzinli - elektrikli modellerini kaldırmıştı. 

 

Honda, hibrit sisteme dönerek, Japon rakibi Toyota'yı izleyecek. Toyota, Avrupalı tüketiciler arasında dizele talebin azalması ile hibrit satışlarında artış yaşadı.

 

Toyota'nın yarı kompakt CH-R SUV'nin dizel versiyonunu piyasadan kaldırma kararı, Avrupa'da yılın ilk yedi ayında otomobilin 70.702 adet satması ile meyvesini vermiş gibi görünüyor. Toyota İngiltere, CR-V'nin doğrudan rakibi olan daha büyük RAV4 modelinin hibrit versiyonlarının Ağustos ayı boyunca modelin İngiltere satışlarının yüzde 65'ini oluşturduğunu söyledi. Dizel versiyonların oranı yüzde 25, benzinli modellerin oranı ise yüzde 10 oldu.

 

Honda'nın yeni CR-V modeli, mevcut modelin üretildiği İngiltere, Swindon'daki Honda fabrikasında değil, Avrupa pazarları için Japonya'da üretilecek. Dizelin kaldırılması Honda'nın 1.6 litrelik dizel motorunun Japonya'daki CR-V üretim hattına Swindon'dan gönderilmesi sorununu da ortadan kaldıracak.

 

Yeni CR-V, gelecek yılın ikinci yarısında Avrupa pazarlarında satışa sunulacak. Geçen yıl ABD'de tanıtılan model Avrupa'da ilk kez Frankfurt'ta gösterilecek.

Son Güncelleme : 10 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo