A'dan Z'ye 2017 Frankfurt Motor Show Rehberi

Ototeknikveri     11 Eylül 2017 04:12

2017 Frankfurt Motor Show'da sunulan yeni ürünler hakkında her şeyi bilmek ister misiniz? Sizler için fuardaki üretim modeli ve konseptlerin lansmanlarının kapsamlı bir listesini hazırladık.

A'dan Z'ye 2017 Frankfurt Motor Show Rehberi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Frankfurt Messe'de gerçekleşecek 67. Uluslararası Otomobil Fuarı'nda (IAA), 12-13 Eylül tarihlerinde basın günleri ve ardından 14-15 Eylül tarihlerinde ticaret günleri yapılacak, fuar 16-24 Eylül tarihleri arasında ise halka açık olacak. Beklendiği gibi, Alman markaları ve onların bünyelerindeki markalar Frankfurt'ta tam güce sahip olacak. Audi'nin A6 Konsepti, BMW'nin yeni X3'ü ve Concept X7, Mercedes-AMG'nin Project One hiper otomobili, ayrıca Volkswagen T-Roc gibi pek çok yeni üretim modeli ve konsept fuarda yer alacak.

 

Alfa Romeo, DS, Fiat, Infiniti, Jeep, Mitsubishi, Nissan, Peugeot ve Volvo gibi bazı uluslararası markalar bu yılki etkinlikte bulunmamaya karar verirken, diğer yabancı otomobil üreticilerinin yeni ürünleri fuara gelmeyen markaları aratmayacak. Yeni Ferrari Portafino, Hyundai i30N ve Honda Urban EV Concept fuardaki ilgi çekici yeni otomobillerden sadece birkaçı.

 

Tüm yeni sunumlarla ilgili ayrıntılara aşağıdan ulaşabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde fuarla ilgili güncellemelerimizle karşınızda olacağız. Bizi takip edin.

 

ÜRETİM MODELLERİ

Alpina D5 S

Piyasadaki en hızlı dizel olduğu öne sürülen yeni Alpina D5 S, 3.0 litre sıralı altı silindirli motor kullanıyor. Üç turboşarjlı motor yüksek basınçlı direkt enjeksiyon özelliğine de sahip. Motorun güç çıkışı 382 hp (388 PS), tork değeri 800 Nm. Maksimum torka 1750 – 2650 rpm arasında ulaşılabiliyor.

 

Bu yüksek miktardaki tork 8 vitesli otomatik şanzıman aracılığı ile dört tekerleğin tamamına aktarılıyor. Yeni Alpina D5 S 4.4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. 200 km/s hıza çıkış ise 17 saniyede gerçekleşiyor. Otomobilin maksimum hızı 286 km/s. 

 

Audi A4 Avant ve A5 Sportback G-Tron 

İlk olarak 2017 Cenevre Motor Show’da önizlemesi yapılan Audi A4 Avant ve A5 Sportback G-Tron modellerinin her ikisi de benzin, sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) ya da markanın “çevre dostu yakıt” diye nitelendirdiği e-gas ile çalışabiliyor.

 

Modeller gücünü 2.0 litre TFSI motordan alıyor. 170 PS (168 hp) güç çıkışına sahip motorun tork değeri ise 270 Nm. 6 vitesli manuel şanzımanla A4 ve A5 G-Tron 8.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Maksimum hız A4 için 226 km/s, A5 G-Tron için 223 km/s. 

 

Otomobiller 950 km’lik sürüş mesafesinin 500 km’sini doğal gaz ile gidebiliyorlar.

 

Audi A4 Avant ve A5 Sportback G-Tron Almanya’da siparişe açıldı. A4 Avant için başlangıç fiyatı 40.300 euro, A5 için ise 40.800 euro.

 

Audi A7

Bu yılın sonunda tanıtılması beklenen yeni Audi A7 2018’de piyasada olacak. Yeni model daha büyük bir ön panjur, tamponlar ve farlar ile geliyor. Geniş tavan çizgisi devam edecek, yenilenen iç kabinde ise A8’den en yen kabin içi teknolojiler bulunacak. Yeni model hafif MLB Evo platformunu kullanacak. Bu platform Q7 SUV ve yeni A6’da da bulunuyor, ekonomi ve performans bakımından iyileştirmeler getiriyor. Yeni modelin görünümünün çok farklı olmayacağı, ufak değişiklikler içereceği anlaşılıyor. 


 
En belirgin değişiklik ise yeni ön panjur. Yeni farlar ile birlikte bu ön panjur modeli serideki TT ya da A5 gibi diğer modeller ile görsel açıdan uyumlu hale getirecek. Tavan çizgisi önceki model ile benzer ancak yeni arka lambalar otomobilin bu kısmını beliryen en önemli özellik. İç kabinin de Audi Virtual Cockpit (sanal kokpit) gibi özelliklerle yenilenmesi bekleniyor.

 

A7 motor serisinin 2.0 litrelik TFSI benzinli ünitenin yanında, benzinli veya dizel büyük V6 ve V8 motorlardan oluşması beklenirken, son fotoğraflanan modelde egzoz borusu görünmüyor. Bu ya Audi için alışılmadık bir tasarım seçimi ya da elektrikli, plug-in hibrit veya benzeri bir versiyon planlandığının bir göstergesi. 

 

Audi A8

Yeni Audi A8 lüks sınıfın geleceğini yansıtıyor. Audi A8 klasik lüks sedan konforunu ve spor otomobil dinamizini bünyesinde taşıyor. Model, yeni tasarım dili ve dokunmatik ekranlı çalıştırma konsepti ile ilk olarak Barselona’daki Audi Zirvesi’nde tanıtıldı. Audi A8 aynı zamanda dünyada yüksek oranda otomatik sürüş için geliştirilmiş ilk otomobil. 2018’den itibaren, Audi kademeli olarak park pilotu, garaj pilotu ve trafik sıkışıklığı pilotu gibi otomatik sürüş fonksiyonlarını piyasaya sunacak.

 

Yeni A8 Almanya piyasasında yeniden tasarlanmış iki V6 turbo motorla başlıyor: 3.0 TDI ve 3.0 TFSI. Dizel motor 210 kW (286 hp) gücünde, benzinli versiyon ise 250 kW (340 hp) güç çıkışına sahip. İki sekiz silindirli versiyon, 320 kW (435 hp) 4.0 TDI ve 338 kW (460 hp) 4.0 TFSI daha sonra gelecek. En üst versiyon ise 6.0 litrelik W12 olacak. Beş motorun tamamı da 48 volt elektrik sisteminin merkezi olan alternatör kayışlı başlatıcı (BAS) ile çalışıyor. Bu yarı hibrit teknolojisi (MHEV) otomobilin motor kapalı şekilde sürülebilmesini ve motorun sorunsuz şekilde yeniden başlatılmasını sağlıyor. Sistem ayrıca genişletilmiş durdur/başlat fonksiyonuna sahip ve 12 kW’a kadar enerji gerikazanımı kapasitesi var. Bu önlemlerin ortak amacı verimli motorların yakıt tüketimini daha da düşürmek. Gerçek sürüş koşullarında 9.7 litre/100 km’ye kadar bir düşüş hedefleniyor.

 

A8 L e-tron quattro güçlü tak-çalıştır hibrit sürüşü ile daha sonraki bir tarihte gelecek. Bu versiyonun güçlü elektrikli motoru 330 kW (449 hp) sistem güç çıkışı ve 700 Nm tork üretiyor. Lityum-iyon pil 50 km elektrikli sürüşe imkan veriyor. Pil opsiyonel olarak Audi Wireless Charging (kablosuz şarj) ile de şarj edilebiliyor. Garaj zeminindeki bir ped enerjiyi 3.6 kW güç çıkışı ile endüktif biçimde otomobildeki alıcı bobine aktarıyor. Yeni Audi A8 ve A8 L, Neckarsulm tesislerinde üretiliyor ve sonbahar aylarında Almanya’da piyasaya çıkacak. Başlangıç fiyatı A8 için 90.600 euro, A8 L için 94.100 euro olacak.

 

Audi RS4 Avant

Audi yeni modelde hayranları tarafından çok beğenilen geniş çamurlukları kullanmaya devam edecek. Modelin dış cephesindeki değişiklikler arasında yeni tamponlar, arka spoyler, difüzör ve yeni, büyük boyutlu tekerlekler sayılabilir.

 

Audi’nin modelde çift turbo 2.9 litre V6 benzinli motor kullanması bekleniyor. Firma mekanik turboşarjın yanı sıra küçük bir elektrikli turboşarj da kullanabilir.

 

Bu motor Panamera 4S’de 434 hp (440 PS) güç çıkışına sahip ancak RS4 Avant için 450 hp üzerine çıkabilir. 0 – 100 km/s çıkış hızı 4 saniyenin altında, maksimum hız ise 250 km/s. Opsiyonel olarak maksimum hız 280 km/s olarak ayarlanabiliyor.

 

2018 Audi RS4, Frankfurt Motor Show’un ardından bu yıl sonunda yollarda olacak.

 

Audi R8 V10 GT RWD

Audi R8 V10 GT, Frankfurt’ta lansmanı yapılacak süper otomobillerden birisi. Audi’nin standart R8 V10’nun üzerine sadece arkadan çekişli sürüş sistemi sunması bekleniyor. Lamborghini’nin arkadan çekişli Huracan modelinin de serisinde giriş versiyonu olduğu göz önüne alınırsa, bu mantıklı. Ortadan motorlu Audi R8 V10 GT modelinin bir teaser videosu Frankfurt Motor Show’un başlaması beklemeden internette yaynlandı. Videoda otomobilin oldukça etkileyici bir performans sergilediği görülüyor.

 

Bentley Continental GT

Bentley’nin yeni Grand Tourer otomobili lüks segmentini fethetmeyi hedefliyor. İngiliz firma yeni Continental GT’yi tasarlarken EXP 10 Speed 6 konseptinden esinlendi. 

 

Bentley tüm otomobilin orantılarını revize etti. Yeni nesil öncekinden daha uzun ve alçak bir profile sahip olacak. Ön aksın 135 mm ileriye alınması daha uzun bir kaput ve daha alçak bir burun için imkan vermiş. 

 

En dikkat çekici değişiklik ise eliptik arka lambalar. Altlarındaki egzoz boruları çıkışlarının şeklini yansıtan lambalar ile otomobilin arka kısmı şaşırtıcı derecede şık görünüyor. Aks aralığı şimdi 110 mm daha uzun, ayrıca otomobilin tamamı 25 mm daha geniş, bu da yeni dinamik tasarım anlayışına katkıda bulunuyor. Bu yaklaşımın arkasında ise Porsche Panamera için de kullanılan MSB platformu bulunuyor. Platform, yeni 48 volt elektrikli sistemin kullanılmasına imkan veriyor.

 

Chery Compact SUV

Frankfurt otomobil fuarında konsept biçiminde ortaya çıkacak model, Avrupa pazarına tanıtılacak bir model ailesinin ilk üyesi olacak. Modelin en hızlı formu tak-çalıştır hibrit olacak. Chery, PHEV versiyonun 6 saniye içinde 100 km/s hıza çıkabildiğini ve en üst hızın 200 km/s olduğunu belirtiyor. Ayrıca, NEDC testlerine göre, yakıt tüketiminin ortalama 1.8 litre/100 km olacağı açıklandı.

 

Chery, pilin 30 dakika içinde % 80'e kadar şarj edilebileceğini ve dört saat içinde 220V bir priz ile tam şarj olacağını söylüyor. Bu iddialı rakamlar yeni modeli Audi e-tron gibi köklü markaların elektrikli modellerinin yanına koyuyor.

 

Chery, henüz isimlendirilmemiş Avrupa modeli için hangi pazarların seçileceğine henüz karar verilmediğini belirtti ancak model için özel olarak Avrupa'da tasarım ve mühendislik tesisleri açacağını açıkladı.

 

Bentley Mulsanne Limited Edition

Yeni Bentley Continental GT modelinin lansmanı Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Mulliner tarafından yaratılan yeni sınırlı üretim Mulsanne Design Serisi ile birlikte yapılacak. 

 

Bentley Mulsanne Limited Editin modelinin iç kabin tasarımı için son moda ve tasarım trendlerinden ilham aldı. Yeni model “King Fisher Blue” kaporta rengi, siyah cam çıtalı ön panjur, yan hava girişleri, pencere çevreleri, koyu renk “Flying B” logosu ve 21 inç Speed tekerleklerle geliyor. 

 

Diğer özellikler arasında yeni mozaik renkli karbon fiber (yüksek teknoloji spor giyimden esinlenen) ve King Fisher, Metalik Gümüş ve Metalik Bronz renk seçenekleri bulunuyor. 

 

Frankfurt’a gelecek Flying Spur V8 S, özel bir tek seferlik model. 3 tonlu iç kabin Portland, Porpoise ve beyaz deri ile donatılmış. Kabinde çeşitli kısımlarda özel süslemeler ve koltuklarda elmas şekilli özel dikişler de bulunuyor.

 

Dış cephe rengi iki tonlu Açık Windsor Mavisi ve Koyu Windsor Mavisi, ayrıca kaportanın alt kısımlarında beyaz ince çizgi bulunuyor.

 

Brabus 700 AMG E63 S

Brabus büyüsünü bu kez Mercedes-AMG E53 S üzerinde gösterdi.

 

Standart versiyonu 612 PS (603 hp) güç çıkışı ve 850 Nm tork ile gelen model, Brabus düzenlemesinden sonra 700 PS (690 hp) güç çıkışı ve 900 Nm tork değerine kavuştu.

 

Sedan sadece 3.2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Station model ise aynı yükseltme ile sadece 0.1 saniye daha uzun sürede aynı hıza ulaşıyor. Her iki otomobil de 300 km/s maksimum hız ile geliyor ancak geliştirmesi devam eden Vmax ile yakın zamanda maksimum hız artacak. 

 

Brabus aynı zamanda elektronik kontrol flapları ile paslanmaz çelik egzoz sistemi ve bu sayede sessiz bir çalışma sunuyor. Bu özellik için kokpitten “Eve Geliş” seçeneğini aktif etmek yeterli oluyor. 

 

Model ön tamponun her iki yanında geniş hava girişleri, farklı spoyler ve difüzörler sunan kaporta kiti ile de tercih edilebiliyor. 21 inç tekerlekler yüksek performanslı lastiklerle geliyor. 

 

İç kabinde ise sınırsız deri döşeme ve renk seçenekleri sunuluyor. 

 

Brabus AMG E63 S sıfırdan yeni bir otomobil olarak satın alınabileceği gibi mevcut bir AMG E63 otomobile de uygulanabiliyor.

 

Fuarda yer alacak diğer üretim modelleri:

Brabus 900 Rocket Cabrio

BMW 2-Series Active Tourer F/L [NC] 

BMW 2-Series & M2 F/L 

BMW 3-Series EV [NC]

BMW 6-Series GT

BMW 7-Series Edition 40 Jahre

BMW i3 & i3S F/L

BMW i8 Roadster [NC]

BMW M5

BMW M550d xDrive

BMW M760Li 25th Ann

BMW X2 [NC]

BMW X3 & X3 M40i

BMW X4

Citroen C3 Aircross

Citroen E-Mehari By Courreges

Dacia Duster

Ferrari Portofino

Ford GT ’67 Heritage Edition

Ford EcoSport F/L

Ford Fiesta

Ford Mustang F/L

Ford Tourneo F/L

Ford Ranger Black Edition

Honda Jazz F/L

Hyundai i30N

Hyundai i30 Fastback

Hyundai Kona [NC]

Jaguar E-Pace

Jaguar F-Pace SVR [NC]

Jaguar I-Pace [NC]

Jaguar XF Sportbrake

Jaguar XJ & XJR575 F/L

Kia Picanto X-Line

Kia Sorento F/L

Kia Stonic [NC]

Lamborghini Aventador S Roadster

Lexus CT 200h F/L

Lexus NX F/L

Lotus Evora GT430

Maserati Ghibli F/L

Mercedes A-Class [NC]

Mercedes-AMG Project One

Mercedes-AMG G63/G65 Exclusive

Mercedes-AMG S63 & S65 Coupe/Cabrio F/L

Mercedes S Coupe & Cabrio F/L

Mercedes CLS [NC]

Mercedes-Benz GLC F-Cell

Mercedes V-Class RISE & LImited

Opel Exclusive Personalization

Opel Insignia Country Tourer

Opel Insignia GSi

Opel Insignia GSi Sports Tourer

Opel Vivaro Life

Porsche 718 Boxster GTS [NC]

Porsche 911 GT2 RS

Porsche 911 GT3 Touring Package [NC]

Porsche 911 Speedster [NC]

Porsche Cayenne

Renault Megane RS [NC]

Rolls Royce Phantom

Seat Arona

Seat Leon Cupra R

Skoda Karoq

Startech Land Rover Discovery

Subaru Impreza

Suzuki Swift Sport

Toyota Land Cruiser

VW Amarok Dark Label & Aventura

VW Golf Sportsvan F/L

VW Polo & Polo GTI

VW T-Roc

KONSEPT MODELLER

Aspark Owl Supercar

Audi SUV Coupe Concept

Audi D-Segment Concept

BMW i5 Concept

BMW Concept 8-Series

BMW M8 GTE

BMW Concept Link Scooter

BMW Concept HP4 Race

BMW Concept Z4

BMW X7 iPerformance Concept

Borgward Concept

Citroen Spacetourer Rip Curl

GKN Driveline Concept

Honda CR-V Hybrid

Honda Urban EV

Kia Proceed

Mercedes Concept EQ A

MINI Electric Concept

MINI JCW GP Concept

Renault Symbioz Concept

Smart Vision EQ

Skoda Vision E

Toyota C-HR Hy-Power

VW I.D. Crozz 

Williams Designs Advanced Electric Vehicle Platform

Son Güncelleme : 11 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo