Makyajlanan Ford Mustang ortaya çıktı!

Ototeknikveri     12 Eylül 2017 05:02

2018 Mustang’ı Ocak ayında Kuzey Amerika’da tanıtan Ford şimdi de popüler spor otomobili Avrupa piyasası için güncelledi.

Makyajlanan Ford Mustang ortaya çıktı!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bugün 2017 Frankfurt Motor Show’da tanıtılması beklenen modelin müşteri teslimatları gelecek yıl başlayacak. Otomobil Kuzey Amerikalı kardeşi ile aynı görsel güncellemeleri içeriyor. Modelde üç yeni metalik renk seçeneği var; Kona Blue, Orange Fury ve Royal Crimson. Bunun yanı sıra farklı tekerlek seçenekleri sunuluyor. 2018 model yılı için, markanın mühendisleri 5.0 litre V8 motorun güç çıkışını 410 PS’den 450 PS’ye (444 hp) çıkardı. Motor daha yüksek kırmızı çizgi, çift yakıtlı çalışma, yüksek basınçlı direkt enjeksiyon ve düşük devir torkunu artıran düşük basınç portlu yakıt enjeksiyon sistemi gibi özelliklerle geliyor. Ford henüz yeni performans detaylarını açıklamadı ancak otomobilin öncekinden biraz daha hızlı olması bekleniyor.

 

V8 daha fazla güç çıkışına kavuşurken, 2.3 litre EcoBoost’un güç çıkışı ise 317 PS’den 290 PS’ye (286 hp) düşürüldü. Öte yandan, egzoz içinde artan arka basınç ve Euro 6.2 emisyon standartlarına uyumlu gaz partikül filtresinin eklenmesi sayesinde performans önceki ile aynı seviyede kalıyor. 

 

Yeni 10 vitesli otomatik şanzıman her iki motorda da mevcut, ayrıca 6 vitesli manuel şanzıman da güncellenmiş. Daha hızlı vites geçişleri ve gelişmiş dayanıklılık için, manuel seçenek iki diskli debriyaj ve çift ağırlıklı volan ile geliyor. 

 

Avrupa versiyonu 2018 Ford Mustang ayrıca hızlı kalkışlara imkan veren “Drag Strip”, kişiselleştrilmiş seçenekler sunan “My Mode” ve belli saatlerde egzoz sesini azaltan “Good Neighbor” gibi ilave sürüş modlarından da faydalanıyor. Güncellenen modele “değişen yol koşullarına yıldırım hızı ile uyum sağladığı” iddia edilen MagneRide amortisör sistemi de eklendi.

 

GT süper otomobildekine benzer 12 inç LCD kontrol paneli, Android Auto ve Apple CarPlay destekli SYNC3 multimedya sistemi, LED lambalar ve daha yumuşak dokunuşlu plastikler ise iç kabinde öne çıkan özellikler.

 

Ford 2018 Mustang’ın Çarpışma Önleme Asistanı, Yaya Tespiti, Uyumlanabilir Seyir Kontrolü, Mesafe Uyarısı ve Şeritten Ayrılma Uyarısı gibi sürüş yardım ve güvenlik sistemleri ile donatıldığını belirtiyor.

Son Güncelleme : 13 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo