Opel Ampera-e tek şarjla 750 km gidebiliyor

Ototeknikveri     12 Eylül 2017 05:32

Rekor: VOX TV ekibi Opel Ampera-e ile Almanya’yı bir uçtan bir uca geçerek Görlitz’den Aachen’e kadar gitti.

Opel Ampera-e tek şarjla 750 km gidebiliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VOX TV kanalında yayınlanan “auto mobil” programının ekibi Opel Ampera-e’nin elektrikli sürüş mesafesini test etmek istedi ve Almanya’nın en doğudaki şehrinden en batıdaki şehrine tek şarjla gitti. Görlitz ve Aachen şehirleri arasındaki mesafe 750 km. Opel’in elektrikli sürüş mesafesi ise NEDC prosedürü ile resmi olarak 520 km olarak belirlenmişti.

Opel Ampera-e 380 km’lik WLTP test prosedürü ile ölçülen 380 km sürüş mesafesi ile de etkileyici. Günlük kullanımda sürüş mesafesi kişisel sürüş davranışlarına ve dış etkenlere göre değişebiliyor. VOX ekibinden test yöneticisi Albert Königshausen ve sunucu Alexander Bloch da tam olarak bunu denedi. İkili Görlitz şehrinden standart bir Opel Ampera-e ile Ağustos ayı sonunda yola çıktı. İkili ülkeyi baştan başa kat ederek Aachen’e doğru direksiyon salladı. 

İki gazeteci sırayla direksiyon başına geçti ve sabır göstererek genellikle 40 – 50 km/s arası hızlarda gittiler. 25 saat 30 dakika sonunda, Ampera-e’nin fren enerjisi rejenerasyonu özelliğini de kullanarak ve yavaşladıkları anlarda pili bu şekilde şarj ederek hedeflerine ulaştılar.

 

Yoldaki çevirmeler gibi dış etkenler nedeniyle rota 20 km uzadı, bu da ikilinin Aachen şehrine giriş tabelasının önüne kadar değil ancak 20 km. yakınına kadar gelebilmesine neden oldu. 60 kWh lityum-iyon pil tükendiğinde, sayaç 754.9 kilometreyi gösteriyordu. İkili bu mesafeyi tek şarjla kat edebilmeyi başardı.

Ampera-e pratikliği verimlilik ve performansla birleştiriyor

Olağanüstü sürüş mesafesi ile etkilemesinin yanı sıra, 4.16 metre uzunluğundaki Ampera-e beş yolcuya yetecek kadar geniş alan ve 381 litre (koltuklar katlandığında 1274 litre) bagaj kapasitesi de sunuyor. Bu kullanım alanı büyük kapasiteli pillerin zeminin altına entegre edilerek yerden tasarruf sağlanması sayesinde elde ediliyor.

 

“Das Elektroauto” Opel Ampera-e aynı zamanda Opel’in tipik dijital bağlanabilirliğini de kapsamlı biçimde sunuyor. Otomobil en yeni nesil IntelliLink multimedya sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto desteği, ayrıca Opel OnStar ile geliyor.

Opel Ampera-e aynı zamanda 150 kW/204 hp güç çıkışı ve 360 Nm torka sahip elektrikli motoru sayesinde tatmin edici performans sunuyor. Bu motorla otomobil sadece 3.2 saniyede 50 km/s hıza, 7.3 saniyede ise 100 km/s hıza ulaaşbiliyor. Bu değerler neredeyse spor otomobiller ile yarışır düzeyde. 80 – 120 km/s hızlanma ise (özellikle sollama manevralarında önemli) 4.5 saniyede tamamlanıyor. Maksimum hız 150 km/s ile sınırlandırılmış.

Son Güncelleme : 13 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo