Kia Frankfurt'ta Proceed Concept, yeni Stonic, Picanto X-Line ve Sorento'yu tanıtıyor

Ototeknikveri     12 Eylül 2017 05:52

KIA Motors yenilikleriyle 2017 Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı’na damgasını vuruyor.

Kia Frankfurt'ta Proceed Concept, yeni Stonic, Picanto X-Line ve Sorento'yu tanıtıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

KIA Motors yenilikleriyle 2017 Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı’na damgasını vuruyor. Heyecan uyandıran Proceed Concept’in dünya lansmanını gerçekleştiren KIA Motors, yeni kompakt crossover Stonic ve Picanto X-Line modellerini ilk kez Frankfurt’ta görücüye çıkarıyor. Ayrıca, Yeni Sorento’nun GT-Line versiyonunu da ilk kez sergileyen KIA Motors, 2017 yılının dördüncü çeyreğinde satışa çıkacak olan Stinger’ı da fuarda otomobil severlerle buluşturuyor…

 

KIA Proceed Concept’in Dünya Lansmanı

Yeni Proceed Concept, KIA'nın Frankfurt'taki Avrupa Tasarım Merkezi tarafından geliştirilirken yeni nesil cee'd model ailesinin tasarımıyla ilgili önemli ipuçlarını barındırıyor. 

 

İlk kez sergilenen yeni konsept otomobil KIA için tamamen yeni bir gövde formu sunuyor. Havalı tavan çizgisi, kaslı gövde orantıları ve kompakt boyutlarıyla konsept otomobil, kompakt hatchback sınıfına yeni bir yaklaşım getiriyor. Yan gövdeyi domine eden “Sharkblade” oluşumu B sütunları olmayan yapıyı tamamlarken, yandaki belirgin çizgiler Proceed Concept’in zarif hatlarını güçlendiriyor ve otomobilin arka kısmına daha kaslı ve maskulen bir hava kazandırıyor. Proceed Concept’in dış görünümü özel olarak hazırlanan ‘Lava Red’ adındaki özel gövde rengi ile tamamlanıyor.

 

El işçiliği ile dalgalı siyah kumaşla kaplanan Proceed Concept’in yaşam alanı, “Haute Couture” dünyasından ilham alındığına işaret ediyor. Kapı panellerini kaplayan ve ayak bölgesine kadar akan el boyaması saten kumaşlar iç mekandaki premium algısını destekliyor. Proceed Concept'in ön konsolundaki kumandalar fırçalı alüminyum yüzeylerle zenginleştiriliyor. Proceed Concept, yeni nesil cee'd ailesinin potansiyel bir üyesi için cesur bir vizyon ortaya koyuyor. 

 

Kompakt Crossover Yeni KIA Stonic’in Dünya Lansmanı

Frankfurt'ta ilk kez otomobilseverlerle buluşan KIA Stonic, Avrupa'nın en yeni ve en hızlı büyüyen otomobil segmenti için gönülleri fethedecek önemli bir model olma niteliğini taşıyor. Göz alıcı tasarımıyla dikkat çeken yeni Stonic, KIA’nın bugüne kadar ürettiği en fazla kişiselleştirme imkanına sahip otomobili olmasıyla da özel bir konuma sahip. Markanın bugüne kadar hayata geçirdiği en dikkat çekici tasarımlarından biri olan yeni Stonic, KIA’nın imzası niteliğindeki 'Kaplan Burnu’ formundaki ön ızgarasıyla marka kimliğine vurgu yapıyor. Çift renk tavan boya kaplamasına sahip olan Stonic, beş farklı tavan rengi seçeneği ile 20’ye yakın çift renk kombinasyonu sunuyor. 

 

Dış tasarımda olduğu gibi iç mekan tasarımı da canlı renk paketi alternatifleriyle kullanıcılara zengin bir çeşitlilik sunuyor. Tasarım aşamasında kullanım ergonomisine odaklanan yeni KIA Stonic, aynı zamanda konfor, kolaylık, bağlanabilirlik ve güvenliği en üst seviyeye taşıyan bir dizi teknoloji ile donatılıyor. KIA Stonic sınıfının en geniş omuz mesafesi ve son derece cömert baş ve bacak mesafesiyle sürücü ve beraberindeki yolcuları şımartıyor. Her biri manuel şanzımanla kombine edilen küçük hacimli benzinli ve dizel motor seçenekleri sayesinde KIA Stonic, üstün sürüş keyfi ve sürüş verimliliği sunuyor. Avrupalı sürücülerin beklentilerine uygun olarak tasarlanan Stonic’in direksiyon ve süspansiyon sistemi, kullanım esnasında anlık tepkilerde ve normal gidişlerde benzersiz bir sürüş deneyimini de beraberinde getiriyor. 

 

Yeni KIA Stonic Avrupa genelinde 2017 yılının 4. çeyreğinde satışa sunulacak. 

 

Crossover Esintili Yeni Picanto X-Line’ın Dünya Lansmanı 

Stonic’in yanı sıra yeni Picanto X-Line da Frankfurt’ta KIA’nın standında ilk kez sergileniyor. Yeni X-Line versiyonu; KIA'nın en küçük otomobili Picanto'nun çekiciliğini daha da arttırırken, aynı zamanda popüler crossover ve SUV modellerinden ilham alınan tasarım detaylarıyla çekici ve dinamik bir görünüm sergiliyor. Yeni Picanto X-Line, güçlü ve kendinden emin tasarım, kontrast renkler ve 15 mm artarak 156 mm’ye ulaşan yerden yüksek yapısıyla daha çekici bir görünüm sunuyor. Bu çekici görünümü ile cazibesini daha da arttırmakla kalmayan yeni KIA Picanto X-Line, aynı zamanda yüksek sürüş pozisyonu sayesinde sürücüye daha fazla görüş açısı sunup, daha fazla güven duygusu yaşatıyor. KIA’nın 100 HP gücündeki 1.0 litre T-GDI (turbo beslemeli direkt enjeksiyonlu benzinli motor) motoruyla donatılan Picanto X-Line, böylece bugüne kadar üretilen en güçlü Picanto olmasıyla da öne çıkıyor. Yeni 1.0 litre hacimli T-GDI motor, yeni X-Line versiyonunun 2017 yılının 4. çeyreğinde satışa sunulmasıyla birlikte Picanto ailesinin sportif üyesi GT-Line’da da devreye girmeye hazırlanıyor.

 

Yeni KIA Sorento Avrupa’ya Özel Teknik Özellikleriyle Tanıtıldı

Markanın yedi kişilik SUV sınıfı amiral gemisi yeni KIA Sorento, 2017 yılının son çeyreğinde satışa sunulmadan önce ilk kez görücüye çıkıyor. Yeni Sorento, KIA’nın yeni sekiz vitesli otomatik şanzımanı ile birlikte sunuluyor. Söz konusu şanzıman akıcı bir sürüş sunarken, aynı zamanda emisyonları da azaltıyor. Bu özelliklerin dışında Sorento’da, KIA'nın yeni 8.0 inçlik dokunmatik ekranlı bilgi ve eğlence sistemi ve sürücüyü destekleyen çeşitli güvenlik teknolojileri gibi güvenlik, konfor ve kullanım kolaylığı sağlayan yeni özellikler öne çıkıyor. Yeni KIA Sorento ilk kez yeni ‘GT-Line’ donanım seviyesiyle yollara çıkıyor. Böylece Kore’nin ünlü markası, sürücüsüne Sorento'nun çok yönlülüğünden, performansından ve konforundan ödün vermeden, daha sportif bir görünüm ile ürettiği GT modellerinin dinamizmini sunuyor. 

 

Stinger 2017 Yılının Son Çeyreğinde Avrupa’da Satışa Sunulacak

2017 yılının son çeyreğinde Avrupa’da satışa sunulacak KIA Stinger, Avrupa’ya özel teknik özellikleriyle 2017 Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergileniyor. 2017’nin dördüncü çeyreğinde Avrupa ile aynı anda Türkiye’de satışa sunulacak Yeni KIA Stinger’ın üç farklı motor seçeneği bulunuyor. Giriş seviyesinde 2,0 litre hacimli turbo benzinli motor yer alırken, bir üst basamakta ise 2,2 litre hacimli bir turbo dizel motorla sunuluyor. Ürün gamının tepe noktasını oluşturan 3,3 litre hacimli çift turbo benzinli motor ise 370 HP üretimi ile olası performans endişelerine son veriyor. Avrupa’da tasarlanan ve son derece etkileyici bir ‘Gran Turismo’ olarak dikkat çeken Stinger, KIA’nın bugüne kadar üretmiş olduğu en güçlü ve çabuk hızlanan otomobili olma özelliğini elinde bulunduruyor. 

Son Güncelleme : 14 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo