BMW i Vision Dynamics yeni bir elektrikli modelin önizlemesi

Ototeknikveri     13 Eylül 2017 01:47

BMW heyecanla beklenen yeni elektrikli otomobilini Frankfurt Motor Show’da tanıttı ancak söylentilerin aksine bu i5 değil, i Vision Dynamics adı verilen bir konsept. Konseptin üretim versiyonu i3 ve i8 arasında konumlanacak, Tesla Model 3 ile rekabet edecek.

BMW i Vision Dynamics yeni bir elektrikli modelin önizlemesi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW, i Vision Dynamics konseptinin üretime geçeceğini doğruladı ancak tarih vermedi. Konseptin i5’e ait olduğu söylenen patent resimlerinde görülen araçtan çok daha şık bir tasarımı var. Otomobil üreticisi konseptin detaylı teknik özelliklerini açıklamadı ancak otomobilin 4 saniyeden kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabildiği belirtildi. Maksimum hız 200 km/s, sürüş mesafesi ise 600 km. X7 iPerformance konsepti gibi, i Vision Dynamics de geniş bir böbrek şekilli ön panjura sahip ancak otomobilin tam elektrikli olduğu düşünülürse ön panjur sadece bir stil bileşeninden ibaret yani motoru soğutmak gibi bir görevi yok. Stile baktığımızda ise, i Vision Dynamics konseptinin ince LED farlar ve ön frenler için görünürde havalandırması bulunmayan ön tamponlar ile karşılaşıyoruz. Yeni konseptlerin bir çoğu gibi, geleneksel kanat aynalarının yerini küçük, arkaya dönük kameralar almış. Sürüş mesafesini en üste çıkartmak için ise aerodinamik tekerlekler eklenmiş.

 

Arka kısımda, otomobil ince LED arka lambalar ve basit ve sade bir tampon tasarımına sahip. BMW AG Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Fröhlich otomobilin kendisi ve BMW’deki yeri hakkında şunları söyledi: “Burada, vizyoner çözümler ve geleceğe hazır konseptler ilk kez gerçek haline geliyor. BMW i aynı zamanda diğer markalarımız için de bir inovasyon öncüsü gibi görev yapıyor. BMW i Vision Dynamics bize yeni bir elektrikli BMW’nin neye benzeyebileceğini net bir şekilde gösteriyor. BMW vizyonlarını gerçeğe dönüştürerek tarihte yeteneğini kanıtladı.” 

Son Güncelleme : 14 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo