Skoda, Güncellenen Vision E Konseptini Tanıtıyor

Ototeknikveri     13 Eylül 2017 05:19

Şanghay'da tanıtılan ilk Vision E ile karşılaştırıldığında, bu güncellenmiş versiyon biraz daha üretime yakın görünüyor.

Skoda, Güncellenen Vision E Konseptini Tanıtıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu Frankfurt konsepti, Skoda'nın ilk tam elektrikli otomobili ve 3. seviye otonom sürüş teknolojisine sahip konsept 500 km elektrikli sürüş mesafesi sunuyor. Güç kaynağı, dört tekerlekten çekişli sürüş sistemi ile çalışan toplam 306 hp (225 kW) güç çıkışlı iki elektrikli motor. Skoda'ya göre, Vision E maksimum 180 km/s hıza çıkabilecek. Güç aktarım organı bakımından Frankfurt konsepti ve Şanghay konsepti aynı, farklılıklar sadece dış cephede göze çarpıyor. Vision E'nin bu güncellenmiş versiyonu, dış hava girişlerini maskeleyen iki adet üçgen ızgara, spoyler üzerinde ince bir siyah tampon trimi ve yepyeni bir fütüristik jant seti ile revize edilmiş bir ön fasya ile dikkat çekiyor.

 

Skoda'nın tasarım yöneticisi Karl Neuhold "Son birkaç yıldır, Skoda tasarım dilimizle, markanın geleceğine giden birkaç sansasyonel konsept otomobil ürettik. Yeni Skoda Vision E, şimdi bu gelecek odaklı tasarıma doğru bir sonraki adımı temsil ediyor" dedi.

 

Eksik B direkleri, ters yöne açılan kapılar, dar ve üçgen farlar, eksik kanat aynaları ve kaslı kaput gibi diğer tasarım özellikleri değişmeden kalıyor. İç mekan da yine dönebilen bağımsız koltuklar ve çok sayıda geniş dokunmatik ekran ile aynı. Vision E'de jest kontrolü, ses kontrolü, entegre Wi-Fi erişim noktası, LTE modülü, göz izleme teknolojisi ve Sürücü Yorgunluk Uyarısı gibi özellikler bulunuyor. 

 

Vision E, bugün bir üretim otomobili olsaydı, 3. Seviye otonom bir araç olduğundan, otomatik olarak gaz ve freni kontrol edebilecek, park yeri bulabilecek, sürücünün tercih ettiği park yerlerini öğrenebilecek ve hatta diğer yol kullanıcıları, araçlar ve altyapı ile iletişim kurabilecekti.

 

Skoda CEO'su Bernhard Maier "2025 Stratejimizin dört temel direğinden biri filomuzun elektrifikasyonudur. Tak-çalıştır hibrit Skoda Superb 2019'un başında piyasaya sürülecek. Daha sonra 2020'de bunu ilk tam elektrikli modelimiz takip edecek. Bu modele Skoda Vision E ile Frankfurt'ta çok somut bir bakış açısı sunmaktayız." dedi. 

 

Eğer bu konsept gelecekte üretime geçecekse ve yeni teknolojileri haber veriyorsa, Skoda'nın Audi'yi ve onun Elaine konseptini takip etmeye çalıştığı anlaşılıyor. Audi'nin konsepti de benzer teknolojiler ve 4. seviye otonom sürüş ile Frankfurt'ta tanıtılıyor.

Son Güncelleme : 14 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo