Yeni Dacia Duster SUV yollara çıkmak üzere

Ototeknikveri     14 Eylül 2017 02:05

Yeni Dacia Duster 2017 Frankfurt Motor Show’da dünya prömiyerini gerçekleştiriyor.

Yeni Dacia Duster SUV yollara çıkmak üzere
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dacia bir kaç hafta önce otomobilden bazı fotoğraflar yayınlamıştı ancak Frankfurt’ta ilk kez otomobilin iç kabinini de görüyoruz. İç kabin yeniden tasarlanmış ve daha kullanıcı dostu hale getirilmiş. Firma yöneticisi Jean-Christophe Kugler “Önceki nesilin güçlü yanlarını daha da öteye taşıyan yeni Duster müşterilere çok uygun bir fiyata daha fazlasını sunuyor. Yeni Duster, modelin kimliğini güçlendiriyor ve müşterilere her zamankinden daha iyi bir stil ve konfor getiriyor.” dedi. Dış cephede daha kaslı ön ve arka kısım otomobili olduğundan geniş gösteriyor. Bel çizgisi daha yüksek, yeni tavan rayları ve belirgin ön ve arka kaydırma plakaları da dikkat çekiyor. Yeni LED farlar Duster’in güncellenen görünümünü tamamlıyor. 

 

İç kabin tamamen yenilenmiş. Yeniden tasarlanan konsolda MediaNav ekran biraz daha yukarıda konumlandırılmış. Koltuklar da revize edilmiş ve konfor, destek ve kullanılan materyaller bakımından geliştirilmiş. Dacia aynı zamanda Duster’in iç kabindeki depolama kapasitesini yeni depolama alanları ile 28.6 litreye çıkarttı. 

 

Yeni Duster’de Multi-view kamera, Kör Nokta Uyarısı, perde hava yastıkları, otomatik klima, eller-serbest kart – anahtarsız giriş ve otomatik farlar gibi özellikler de bulunuyor. 

 

Duster hem otoyollarda hem de off-road maceralarda gelişmiş 4x4 deneyimi sunuyor. Otomobilde yokuş iniş asistanı ve yokuş kalkış asistanı da bulunuyor. 4X4 takip sistemi kendi içinde bir pusula da bulunduruyor ve sürücüyü gerçek zamanlı olarak otomobilin açısı hakkında bilgilendiriyor. 

 

Yeni model iki benzinli motorla geliyor: Sce 115 (4x2 ve 4x4) ve TCe 125 (4x2 ve 4x4). Motorların her ikisi de manuel şanzımanla çalışıyor. Dizel seçenekler ise dCi 90 (4x2) ve dCi 110 (4x2 ve 4x4). dCi 110 EDC otomatik şanzımanla kullanılabiliyor. Bunların yanı sıra Sce 115 LPG versiyon da seçilebiliyor. 

 

Yeni Duster 2018 yılının ortalarından itibaren satışa çıkacak.

Son Güncelleme : 16 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo