İlk elektrik şarjlı – hidrojen yakıt hücreli otomobil Mercedes GLC F-Cell

Ototeknikveri     14 Eylül 2017 04:08

Mercedes hidrojen yakıt hücresi ile elektrik şarjlı pil paketini biraraya getiren ilk otomobili GLC F-Cell’i tanıttı.

İlk elektrik şarjlı – hidrojen yakıt hücreli otomobil Mercedes GLC F-Cell
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni GLC F-Cell bir ön üretim modeli olarak tanıtıldı. Otomobil şu anda toplam 437 km, elektrikli 49 km sürüş mesafesi sunuyor. İnovatif güç aktarım sistemi toplam 200 hp (147 kW) güç çıkışı ve 350 Nm tork sunuyor. Mercedes yeni yakıt hücresi sisteminin B-Class F-Cell’den %30 daha kompakt olduğunu belirtiyor. Bu sayede sistem geleneksel bir motormuş gibi motor bölümüne yerleştirilebiliyor. Daimler yönetim kurulu üyesi Ola Kallenius yeni model için “Yakıt hücresi teknolojisinde uzun yıllara dayanan deneyimimiz yeni GLC F-CELL ile meyvelerini veriyor. Yeni otomobil uzun elektrikli sürüş mesafesi, kısa dolum süreleri ve bir SUV’nin pratik günlük kullanımını mükemmel şekilde birleştiriyor. Bunu yakıt hücresi sisteminin kompakt yapısı ile başardık. Bir başka ilk ise bu sisteme bir lityum-iyon pilin eklenmesi oldu. Pil elektrikle şarj edilebiliyor.” dedi. 

 

Mercedes aynı zamanda yakıt hücresinde platin kullanımını %90 azalttı, bu sayede sistemin maliyetini düşürdü. Lityum-iyon pil paketi 13.8 kWh kapasiteli ve elektrikli motorla birlikte otomobilin arkasında konumlandırılmış. Firma pilin 1.5 saatte tam şarj olabildiğini belirtiyor. 

 

Otomobilin zemininde toplam 4.4 kg kapasiteli iki karbon-fiber hidrojen tankı bulunuyor. Tanklar sadece 3 dakikada tamamen doldurulabiliyor. Otomobilin üç farklı çalışma modu var: Hibrit (otomobil her iki kaynaktan güç alıyor), Pil (sadece elektrikli sürüş) ve Şarj (pilin şarj edilmesine öncelik veriliyor). 

 

Mercedes seri üretim modellerinin ön kısımda helezon yaylar ve arkada havalı süspansiyon ile geleceğini söylüyor. Firma hala GLC F-Cell’in detaylarını ve ne zaman piyasaya çıkacağını açıklamadı ancak önümüzdeki aylarda daha fazla bilginin gelmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 16 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo