Yılın Otomobili (World Car Of The Year) ödülleri 2018 adayları açıklandı

Ototeknikveri     14 Eylül 2017 05:13

Yılın Otomobili (World Car Of The Year) ödülleri 2018 yılı aday listesi şimdiden şekillenmeye başladı.

Yılın Otomobili (World Car Of The Year) ödülleri 2018 adayları açıklandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geleneklere göre, organizatörler Frankfurt Motor Show'da listeye girmeye uygun modelleri ilan ettiler. Ek kategoriler hariç 35 aday içeren liste oldukça kapsamlı. Aday olmaya hak kazanan araçlar arasında Buick Regal / Opel Insignia, Citroën C3 Aircross, Dacia Duster, Ford Fiesta, Genesis G70, Honda Accord, Hyundai Kona, Jeep Compass, Land Rover Discovery, Mazda CX-5, Mitsubishi Eclipse Cross, Peugeot 3008, Range Rover Velar, Renault Koléos, Seat Ibiza, Skoda Karoq, SsangYong Rexton G4, Subaru XV / Crosstrek, Suzuki Swift, Toyota Camry, Alfa Romeo Giulia ve Stelvio, BMW X2 ve X3, Nissan Leaf ve Micra, Volvo XC60 ve Volvo XC40, Volkswagen Polo, T-Roc ve Arteon ve Kia Niro, Picanto, Stinger ve Stonic yer alıyor.

Daha fazlası da var: Audi A8, BMW 6 Serisi Gran Turismo, Lexus LS ve Porsche Cayenne ile Panamera, En İyi Lüks Otomobil ödülü için yarışacaklar.

 

BMW 530e iPerformance, Chevrolet Cruze Diesel, Chrysler Pacifica Hybrid, Hyundai FE ve Nissan Leaf, Yeşil Otomobiller kategorisinde yarışacak.

 

Urban (şehir otomobilleri) ödülü için ise Ford Fiesta, Hyundai Kona, Kia Picanto ve Stonic, Nissan Micra, Seat Ibiza, Suzuki Swift ve Volkswagen Polo kapışacaklar.

Ve (belki de en ilginç kategori olan) Performans ödülü için adaylar şunlar; Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Audi RS 3 Sedan, Audi RS 5 Coupé, BMW M5, Ferrari Portofino, Honda Civic Type R, Hyundai i30N, Lexus LC 500, Renault Alpine A110 ve Volkswagen Polo GTI. Bu listedeki modeller ayrıca, BMW i8 Roadster ve Lamborghini Urus ile birlikte Tasarım kategorisinde de yarışacak. 

 

"The Road to World Car" adı verilen süreçte gelecek Mart ayında Cenevre'de her kategoriden üç finalist açıklanacak, kazananlara ödülleri ise 80'in üzerinde jüri üyesi ödüllerini kazandıktan sonra New York Auto Show'da verilecek.

Son Güncelleme : 17 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo