VW, Amerika için kompakt crossover model hazırlıyor

Ototeknikveri     15 Eylül 2017 05:03

Volkswagen çok sayıda yeni SUV ve crossover geliştirdiği halde bu konuda ABD'de eksiklik vardı. Firma şimdi ABD için de yeni bir crossover model üzerinde çalışıyor.

VW, Amerika için kompakt crossover model hazırlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen geliştirme direktörü Dr. Frank Welsch, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda ABD'de Touareg, Atlas ve yeni Tiguan'ın altında konumlanacak bir kompakt crossover sunulacağını açıkladı.

Welsch "T-Roc ve Tiguan arasında yer alacak bir modelin fizibilitesini kontrol ediyoruz ve bu Amerika için ilginç olabilir. ABD'de uzun aks mesafeli Tiguan var. Yeni model ise Avrupa'daki standart Tiguan ile benzer boyutta, belki biraz daha kısa olacak ve MQB platformuna dayanacak. Çin'de önümüzdeki sene bu otomobili sunacağız ve bunu Amerika ve Rusya için de değerlendiriyoruz" dedi.

 

Welsch'in bahsettiği araç, tamamen elektrikli I.D. Crozz, Golf tabanlı T-Roc ya da Güney Amerika'da satılacak olan Polo tabanlı T-Cross değil. Bunun yerine, otomobil üreticisinin hazırladığı tamamen yeni bir araç olacak.

Yeni model Welsch'in dediği gibi MQB platformuna dayanacak ve başlangıçta hem benzinli hem de plug-in hibrit versiyonlarla Çin'de piyasaya sunulacak. Model boyut olarak birinci nesil Tiguan Limited ile benzerlik gösterecek.

Son Güncelleme : 17 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo