Mazda 2030’dan sonra tüm modellerini elektrikli yapacak

Ototeknikveri     18 Eylül 2017 01:13

Mazda 2030 yılından itibaren tüm modellerini elektrikli yapmayı hedefliyor. Global emisyon düzenlemeleri sıkılaştıkça her geçen gün daha fazla otomobil üreticisi çevre dostu sürüş sistemlerine yöneliyor.

Mazda 2030’dan sonra tüm modellerini elektrikli yapacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon medyasında çıkan haberlerden Mazda’nın 2030 yılından itibaren tüm modellerinde elektrikli motor kullanacağı öğrenildi ancak konuyla ilgili bilgisine başvurulan bir Mazda sözcüsü yorum yapmayı reddetti. Şu anda Mazda’nın serisinde tam elektrikli modeller bulunmuyor ancak firmanın Mazda3 modelinin hibrit bir versiyonu bulunuyor. Firma daha önce 2019 yılından itibaren daha fazla modelinde elektrikli güç aktarım organı teknolojilerine yer vereceğini doğrulamıştı. Nissan gibi elektrikli otomobil piyasasında güçlü firmalara yetişebilmek için Mazda, Toyota ile işbirliği yaptı. İki firma birlikte yeni teknolojiler geliştirecek ve paylaşacak.

 

Bu arada Mazda yeni bir ultra verimli benzinli motor geliştirdi. Hibrit modellerde kullanılmaya uygun motor 2019’da otomobillerde yer almaya başlayacak. Yeni teknolojiyi geçen ay tanıtan Mazda CEO’su Masamichi Kogai benzinli, dizel ve elektrikli teknolojilerin gelecekte birlikte var olabileceklerini söylemişti. 

 

Verimli dizel motorlarda da uzmanlaşan Mazda, Perşembe günü Japonya’da yeni CX-8 modelini tanıttı. Model şu anda sadece dizel motorla sunuluyor.

 

Diğer global otomobil üreticileri de önümüzdeki yıllarda içten yanmalı motorlardan uzaklaşmayı planlıyorlar. Volvo geçtiğimiz Temmuz ayında 2019’dan itibaren tüm yeni modellerinin elektrikli motorla geleceğini açıklamıştı. Jaguar ise bu ay 2020’den itibaren tüm serisinde elektrikli teknolojiler kullanacağını duyurdu.

Son Güncelleme : 19 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo