VW, Takata hava yastıkları nedeniyle Çin'de yaklaşık 5 milyon aracını geri çağıracak

Ototeknikveri     18 Eylül 2017 03:42

Volkswagen Grup ve Çin'deki ortak girişimleri olan FAW-Volkswagen ve SAIC Volkswagen, Takata hava yastığıyla ilgili olası sorunlardan dolayı Çin'de 4.86 milyon aracını geri çağıracak.

VW, Takata hava yastıkları nedeniyle Çin'de yaklaşık 5 milyon aracını geri çağıracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

[reklamaol]

Geri çağırma, Çinli yetkililerin General Motors ve Daimler'e ait Mercedes-Benz'den de Takata hava yastığı bulunan araçları geri çağırmalarını talep etmesi sonrasında geldi. Resmi tahminlere göre Çin'de 20 milyonun üzerinde otomobilde Takata tarafından yapılan hava yastıkları bulunuyor ve bunlar en az 16 ölüm ve 180 yaralanma ile bağlantılı. Hava yastığı çok fazla güçle ve şarapnel saçarak patlama potansiyeline sahip. Bu kusur, otomobil tarihinin en büyük geri çağırmasına ve Japon tedarikçi Takata'nın iflas etmesine neden oldu.

 

VW, Perşembe günü Reuters'e e-postayla gönderilen bir açıklamada görüşmelerin ardından Çinli yetkili makamların, arızanın nadir durumlarda hava yastığı devreye sokulduğunda "olası bir güvenlik riski oluşturabileceği" sonucuna vardığı belirtildi. Açıklamada "Çinli güvenlik makamının tavsiyesi üzerine hareket ederek, Volkswagen Grup geri çağırma kararını verdi." denildi. 

 

Araba üreticisi, araçlarını global olarak etkileyen herhangi bir rapor almadığını ve parça analizinin, kusurun şüphelenilen nedeni olan "Takata hava yastığı şişiricileri"nin "normal durumda" olduğunu gösterdiğini söyledi.

 

Çin'in Kalite Kontrol, Muayene ve Karantina (AQSIQ) Genel Sekreteri, VW Çin'in 103.573 araç, FAW-Volkswagen'in 2.35 milyon araç ve SAIC Volkswagen'in 2.4 milyon araç geri çağıracağını açıkladı.

 

Geri çağırma gelecek yıl Mart ayında başlayacak ve 2019 yılına kadar sürecek. Volkswagen, kendisinin ve Çinli ortaklarının geri çağrılan otomobillerde hava yastığının ücretsiz değiştirilmesini sağlayacağını açıkladı. Takata hava yastığından Çin'de olumsuz etkilenen tek otomobil üreticisi Volkswagen değil. Bu yılın Haziran ayı itibari ile, 37 etkilenen otomobil üreticisinin 24'ü 10.59 milyon aracı geri çağırmıştı. Diğer 5 firma da 1.26 milyon aracı geri çağırma planları yapıyordu.

 

Volkswagen geçen yıl Çin'de 3.98 milyon araç sattı, 2015'e kıyasla yüzde 12 artışla ülkedeki en büyük yabancı otomobil üreticisi oldu.

Son Güncelleme : 20 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo