Range Rover Evoque PHEV, yeni üç silindirli motorla geliyor

Ototeknikveri     19 Eylül 2017 02:12

Yeni Evoque 1.5 litrelik benzinli motora sahip plug-in hibrit sistemle geliyor.

Range Rover Evoque PHEV, yeni üç silindirli motorla geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Land Rover, ikinci nesil Range Rover Evoque plug-in hibrit versiyonunu yeni bir üç silindirli benzinli motorla piyasaya sunacak. Jaguar Land Rover'in Warwickshire'deki Coventry tesisleri yakınlarında testlerde görüntülenen PHEV SUV, daha düşük emisyon ve gelişmiş performans için 1.5 litrelik benzinli motor ile elektrikli motoru birarada sunuyor. Otomobil belirli bir mesafe için sadece elektrikli modda kullanılabiliyor. Otomobilin lityum iyon pil paketi, Evoque'nin 2015 yılındaki yarı hibrit konsepti Concept e gibi yeni 48v elektrikli mimariye sahip olacak. Bu otomobildeki gibi, üretim modeli Evoque'nin elektrikli motoru muhtemelen diğer motor için marş motoru olarak görev yapacak. 

 

Land Rover, modelin çıkış tarihini vermekten kaçındı ancak tüm araçlarının 2020'den itibaren elektrikli bir versiyona sahip olacağı açıklamasını tekrarladı. Kaynaklar, Evoque PHEV'in bu tarihten bir yıl önce yani 2019'da gelebileceğini söylüyor.

 

Ayrıca bu, daha büyük bir platform üzerine kurulacak ve performans, yakıt ekonomisi ve emisyon azaltımında geliştirmeler sunan benzinli ve dizel turbo motorlarla birlikte gelecek yeni nesil Evoque serisinin çıkışı ile aynı zamana denk gelebilir.

 

Evoque plug-in hibrit Range Rover Sport ve Range Rover'in PHEV versiyonlarına katılacak. Her iki modelin de bu yıl çıkacağı geçen hafta Frankfurt Motor Show'da firmanın CEO'su Ralf Speth tarafından onaylandı. Elektrikli Range Rover'lerin tümü, mevcut PHEV Range Rover tarafından kullanılan dizel hibrit sistemden ziyade, benzinli motorlar kullanacak.

Son Güncelleme : 20 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo