Yeni Mazda RX Rotary Konsepti Tokyo'ya Gidiyor

Ototeknikveri     19 Eylül 2017 03:04

RX-Vision konseptinin tanıtılmasından iki yıl sonra Mazda, Ekim ayı sonunda 2017 Tokyo Motor Show'da yeni çalışmasını sergileyecek.

Yeni Mazda RX Rotary Konsepti Tokyo'ya Gidiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu bilgi, Frankfurt'ta markanın Avrupa Araştırma ve Geliştirme'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Matsuhiro Tanaka tarafından verildi. Tanaka, "Tokyo Motor Show'da, yeni bir tasarım konsepti sunacağız - bunu RX-Vision temasının evrimi olarak düşünebilirsiniz. Bir konsepti tanıttığımızda, mühendislik ve tasarımını yapanlar olarak amacımız onu gerçeğe dönüştürmektir. Diyebilirim ki, bunu bir olasılık haline getirmek için azami çaba sarf ediyoruz." diye konuştu. Gösteri otomobili, gelecekteki bir üretim modelini önizlemekle kalmayacak, aynı zamanda yakın zamanda üretime girecek diğer araçların da görünümünü de etkileyecek. Üstelik, geliştirilmekte olduğu söylenen rotary tabanlı hibritin aksine, yeni Mazda RX'in bir yanmalı motorla gelebileceği düşünülüyor.

 

Spor otomobil Japon otomobil için özel anlam taşıdığı için, MX-5 ve Fiat 124 Spider ile olduğu gibi maliyetleri düşürmeye yardımcı olmak için diğer otomobil üreticileri ile işbirliğine gidilmeyecek. Tanaka "Şu anda kesinlikle böyle ittifaklar kurmayı planlamıyoruz" dedi.

 

Mazda'nın yeni üretim versiyonu RX'i ne zaman çıkartacağı hala bilinmiyor, ancak 2020'de firmanın 100. yıl kutlamaları sırasında çıkartılması güçlü bir olasılık. 

Son Güncelleme : 20 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo