Toyota yeni GR serisi alt markasını tanıttı

Ototeknikveri     20 Eylül 2017 02:30

Japonya piyasası yeni ve sportif Toyota otomobillerle dolacak. GR alt markasının Avrupa’ya uzanması olasılığı da değerlendiriliyor.

Toyota yeni GR serisi alt markasını tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota yeni GR alt markası ile ilgili planlarını açıkladı. Firmanın kendi merkezi olan Japonya piyasasına çok sayıda ürün sunulacak.

Yeni GR serisi ilk etapta Japonya’yı hedef alsa da, Toyota eninde sonunda GR otomobillerin Japonya dışına da çıkacağını belirtiyor. Farklı özelliklerle olsa da GR ürünlerinin İngiltere ve Avrupa’ya da geleceği düşünülüyor ancak bu farklılıkların ne olacağı ve diğer detaylar henüz belirsiz.

İngiltere’ye gelmesi muhtemel ilk model ise geçen hafta Frankfurt Motor Show’da tanıtılan 210 hp+ Yaris GRMN.

Firmanın stratejisi gereğince, yeni performans odaklı Yaris yerli Vitz adıyla ve GRMN logosu altında sunulacak. GRMN logosu yeni mekanik bileşenler ve artırılmış güç çıkışları ile sadece en üst düzey performans sunan modellerde bulunacak.

GR serisi otomobiller sportif dış cephe tasarımı, bununla uyumlu iç kabin ve yeni süspansiyon kurulumları (GT 86 GR’de olduğu gibi) ve benzeri bir ya da iki ufak mekanik değişikliğe sahip olacak. GR Sport donanım seviyesi Prius gibi normalde yüksek performans ile ilişkilendirilmeyen otomobillerde kullanılacak. Prius’un bu versiyonunun modifiye süspansiyon ve benzeri performans odaklı eklentilerle sprotif bir görünüm kazanarak Japonya’da piyasaya sunulması planlanıyor.

 

Toyota bu yıl sona ermeden Japonya’da ilk GR serisi otomobilleri piyasaya çıkartacak. Yaris GRMN 2018 yılının bahar aylarında satışa sunulacak. Japonya dışındaki piyasalar için ise henüz takvim belli değil.

Son Güncelleme : 20 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo