Kia Stonic için tam elektrikli versiyon planlıyor

Ototeknikveri     20 Eylül 2017 03:26

Yeni Kia Stonic 2019’da yarı hibrit teknolojisi ile gelecek. Şimdi modelin tam elektrikli bir versiyonu da gündemde.

Kia Stonic için tam elektrikli versiyon planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Kia Stonic 2019’da piyasaya çıktığında yarı hibrit teknolojisi sayesinde CO2 emisyonlarını düşürecek ve daha yüksek performans sunacak. Öte yandan, Kia patronları tam elektrikli bir versiyonun da fizibilitesini değerlendirme aşamasında. Stonic başlangıçta iki benzinli motor ve bir dizel motor ile gelecek. Hibrit teknolojisi emisyonu düşürmek ve performansı takviye etmek için benzinli motora entegre edilecek. Hibrit sistem Suzuki’nin SHVS sistemi ile benzer olacak, artan enerjiyi yoğun trafikteki dur – kalklar sırasında klima ve radyo gibi araçlar için kullanacak. Hızlanma ve yavaşlama komutlarına yanıtta da gelişme bekleniyor. 

 

Berlin’de yeni SUV’nin tanıtımında konuşan Kia Avrupa’nın pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Arthur Martins “Stonic için yarı hibrit teknolojisine bakıyoruz” dedi.

 

Kia Stonic şimdilik tam hibrit ya da plug-in hibrit olarak sunulmayacak ancak tam elektrikli bir versiyon sırada. Firma yöneticileri daha önce bu konudaki spekülasyonları reddetseler de, bir Kia sözcüsü firmanın elektrikli teknolojiyi değerlendirdiğini ve Stonic’in Rio süpermini ile paylaştığımı platformunun tam elektrikli bir versiyonu mümkün kıldığını söyledi. 

 

Özel elektrikli modeller çıkartmak yerine Kia portföyündeki mevcut modelleri elektriklendirecek. Elektrikli Kia Stonic için kesin tarih verilmedi ancak elektrikli Soul şu an satışta ve elektrikli Niro’nun 2018’de gelmesi bekleniyor yani seride acilen yeni bir elektrikli modele ihtiyaç yok. Öte yandan, Kia’nın oldukça kısa ürün döngüsünü dikkate alırsak 2020 yılından önce tam elektrikli Stonic ile karşılaşmamız büyük olasılık. 

Son Güncelleme : 20 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo