Volkswagen T-Roc R yolda görüntülendi

Ototeknikveri     21 Eylül 2017 02:11

Volkswagen’in performans odaklı yeni T-Roc R versiyonu daha standart model bayilere ulaşmamışken çok az kamuflajla yolda görüntülendi.

Volkswagen T-Roc R yolda görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen yöneticisi Herbert Diess, yeni T-Roc için bir R versiyonun hazırlanma olasılığını bu yılın başlarında açık etmişti. Şimdi ise otomobil Almanya yollarında görüntülendi. Bu test otomobili ilk bakışta performans odaklı bir T-Roc olduğunu fazla belli etmiyor. Ön kısım tasarımı, biniş yüksekliği ve yan görünüm standart model ile aynı. Öte yandan, mühendisler dörtlü egzoz borularını kamufle etmeye gerek görmemiş. Bu dörtlü egzozlar şu an sadece Golf R’de kullanılıyor.

Büyük alaşım jantlar bunun sıradan bir T-Roc olmadığını gösteriyor ancak üretim modelinde alt kaportada daha agresif bir stil bekleyebiliriz. Yine de otomobilin her yanı yarıklar ve spoylerler ile kaplı olmayacaktır.

Mayıs ayında Avusturya’da Worthersee’deki “GTI Treffen” Volkswagen buluşmasında konuşan Diess, GTI markası performans odaklı hatchback otomobillere ayrılırken, R markasının daha fazla potansiyele sahip olduğunu söylemişti.

Diess “İkinci alt markamız R ile ilgili planlarımız var. GTI şu an daha fazla genişlemeye uygun değil. Yüksek performanslı SUV’ler için kesinlikle yüksek müşteri talebi var. Zaten oldukça başarılı lüks otomobiller var. Marka için bunun uygun olduğuna katılıyorum.” diye konuştu.

 

Seat Ateca Cupra’nın çıkmak üzere olduğunu biliyoruz, aynı platformu ve sürüş sistemlerini kullanan VW T-Roc R ondan da önce gelebilir. 

Seat’ın modelinde Leon Cupra’dan gelen turboşarjlı 300 hp 2.0 litre motor kullanılacak. T-Roc R için ise bu motorun Golf R’deki muadili kullanılabilir. Golf’ten daha hızlı olmaması için motorun hızı biraz düşürülebilir. 

Touareg için zaten 345 hp 5.0 litre V10 dizel motorlu “R50” versiyonu sunuldu, bu boyutta bir motorun yeniden görülmesi beklenmiyor.

Son Güncelleme : 22 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo