Yeni XC40 hızla büyüyen lüks SUV segmentinde Volvo’nun portföyünü güçlendiriyor

Ototeknikveri     21 Eylül 2017 05:58

Volvo bugün SUV serisine katılacak yeni XC40 küçük premium SUV modelini İtalya’nın Milano kentinde tanıtıyor.

Yeni XC40 hızla büyüyen lüks SUV segmentinde Volvo’nun portföyünü güçlendiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

XC40 modelinin tanıtımının yanı sıra Volvo geleneksel otomobil sahipliği yapısını değiştirecek yeni “Care by Volvo” abonelik servisini de ilk kez sunuyor. İlk olarak XC40 modeliyle gelen Care by Volvo bir otomobile sahip olmayı bir telefona sahip olmak kadar sorunsuz, kolay ve şeffaf hale getiriyor. Aylık sabit ücretli abonelik sayesinde fiyat pazarlıkları, depozitolar, yerel fiyat değişiklikleri gibi şeyler geçmişte kalıyor. Bölgesel bulunabilirliğe göre, Care by Volvo yakıt dolumu, temizlik, servise götürme/getirme hizmeti ve otomobile e-ticaret teslimatları gibi dijital konsiyerj hizmetleri de sunuyor. Care by Volvo hizmetleri ile XC40 bugünden itibaren belirli piyasalarda siparişe açıldı. 

 

XC40 sürücüleri aynı zamanda otomobillerini Volvo on Call ve yeni dijital anahtar teknolojisi sayesinde arkadaşları ve aileleri ile paylaşabilecekler. Otomobil paylaşımı Care by Volvo müşterileri için standart olarak geliyor. 

 

XC40 modelinin gelişi ile Volvo artık dünya çapında üç yeni SUV sunacak. Yeni XC40 Volvo’nun modüler taşıt mimarisini (CMA) kullanan ilk model. Bu mimari elektrikli otomobiller de dahil 40 Serisi’nde de kullanılacak. Geely ile birlikte geliştirilen CMA bu segment için gerekli ölçek ekonomilerini sunacak. 
 

Volvo CEO’su Hakan Samuelsson yeni model için “XC40 küçük SUV segmentindeki ilk modelimiz. Bu model Volvo markasının çekiciliğini artıracak ve markayı yeni bir yöne doğru çekecek. XC40 Volvo serisinin taze, yaratıcı ve özgün bir üyesi. Bu nedenle XC40 Milano’da tanıtmamız çok doğal. Milano Avrupa’da moda, sanat, tasarım ve yaşam stillerinin merkezi.” dedi. 


Teknoloji bakımından, XC40 ödüllü güvenlik, bağlantı ve multimedya teknolojileri sunuyor. Bu teknolojiler yeni 90 ve 60 Serisi otomobillerden küçük SUV segmentine geldi. Daha büyük kardeşleri gibi, XC40 bu yeni, şirket bünyesinde geliştirilmiş teknolojilerin marka imajının ve karlılığının üzerindeki dönüştürme gücünü vurguluyor.
 

Bu teknolojiler XC40 modelini piyasadaki en iyi donanımlı premium SUV otomobillerden birisi yapıyor. Modeldeki güvenlik ve sürüş yardım özellikleri Volvo Pilot Assist sistemi, Şehir Güvenliği, Yoldan Çıkma Koruma ve Önleme, Çarpaz Trafik Uyarısı ve fren desteği, ayrıca sürücünnü dar park yerlerine girmesini kolaylaştıran 360° kameradan oluşuyor. 
 

XC40 aynı zamanda otomobil içerisinde depolamaya yeni ve radikal bir yaklaşım getiriyor. İç tasarım XC40 sürücülerine diğer şeyler dışında kapı içlerinde ve koltuk altarında daha fonksiyonel depolama alanları, cep telefonları için özel bir alan ve endüktif şarj özelliği, küçük çantalar için kanca tünel konsolunda çıkartılabilir bir çöp kutusu sunuluyor.


Üretimin başından itibaren XC40, D4 dizel ya da T5 benzinli dört silindirli Drive-E motor seçenekleri ile gelecek. Diğer güç aktarım organı seçenekleri arasında hibrit ve tam elektrikli versiyonlar da daha sonra bulunacak. XC40 aynı zamanda Volvo’nun yeni 3 silindirli motoru ile gelen ilk otomobil olacak. 

 

Yeni XC40 Volvo’nun Belçika’daki Ghent fabrikasında Kasım ayında başlayacak. Siparişler ve “Care by Volvo” abonelikleri ise şu an alınmaya başlandı.

Son Güncelleme : 22 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo