Yeni bir Volvo XC40’a sahip olmak cep telefonu almak kadar kolay olacak

Ototeknikveri     21 Eylül 2017 11:58

Premium otomobil üreticisi Volvo yeni Volvo XC40 modeli ile birlikte “Care by Volvo” abonelik servisini de başlatıyor. Bu sayede bir otomobile sahip olmak cep telefonuna sahip olmak kadar kolay, sorunsuz ve şeffaf hale gelecek. Aylık sabit ödemelerle müşteriler her 24 ayda bir kullandıkları otomobili değiştirebilecekler.

Yeni bir Volvo XC40’a sahip olmak cep telefonu almak kadar kolay olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Online siparişten sonra, Care by Volvo müşterileri peşinat ödemek, sigorta, vergi, servis ücretleri ya da coğrafi ve müşteri yaşı ile ilgili farklılıklar gibi geleneksel ekstralarla uğraşmalarına gerek kalmadan yeni Volvo otomobillerinde direksiyonun başına geçebilecek. Dahası, Care by Volvo müşterileri bölgesel bulunurluğa göre yakıt dolumu, temizlik, servise götürme/getirme, otomobile e-ticaret teslimatı gibi dijital konsiyerj hizmetleri de alabilecekler. XC40 sürücüleri aynı zamanda otomobillerini yeni dijital anahtar teknolojisi sayesinde arkadaşları ve aileleri ile paylaşabilen ilk Volvo müşterileri olacaklar. Bu paylaşma özelliği Care by Volvo müşterileri için standart olarak sunuluyor. 

 

Volvo Başkanı ve CEO’su Hakan Samuelsson hizmetle ilgili “Care by Volvo ile modern çağ için yeni bir otomobil erişim şekli sunuyoruz. Tüketicilerin tüm hizmetler için şeffaf ve sabit ücretlere alıştıkları bir zamanda geleneksel otomobil satın alma şekilleri fazla karmaşık kaldı. Care by Volvo bunu değiştiriyor” diye konuştu.
 

Yeni XC40 bu hafta Milano’da tanıtıldı ve Care by Volvo ile birlikte gelen ilk Volvo otomobil olacak. Diğer Volvo otomobiller de zaman içinde dijital konsiyerj hizmetleriyle birlikte sisteme dahil edilecek. 

Care by Volvo zaman içinde gelişecek ve büyüyecek bir konsept. Konseptin odak noktası müşterilere kolay kullanım ve özgürlük hissi sunmak. 
 

Care by Volvo’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Thomas Andersson konsepti şöyle tarif ediyor; “Care by Volvo ile hedefimiz müşterilerimize şeffaf ve lüks bir otomobil kullanıcısı deneyimi yaşatmak. Sabit bir aylık ödeme ile Volvo geleneksel satış ve kiralama yöntemlerine müşteri odaklı bir alternatif oluşturuyor. Müşterilerimiz için zaman değerli. Bu hizmetle günlük yaşamlarında boş zaman yaratacağız. Bu tamamen müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırmakla ilgili.” 
 

Bu ayın başlarında Volvo ABD merkezli lüks vale ve konsiyerj hizmetleri firması Luxe’nin teknoloji platformunu ve personel kadrosunu devraldığını duyurdu. Bu da Volvo’nun dijital tüketici deneyimleri alanındaki gelişiminin bir göstergesi. 
 

Care by Volvo ilk önce yeni Volvo XC40 modelinin alıcıları için İsveç, İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya, Norveç, Polonya ve ABD’de sunulacak. Daha sonra diğer piyasalar da dahil edilecek.
 

Son Güncelleme : 23 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo