Yeni Renault Koleos’a güvenlikten 5 yıldız

Ototeknikveri     22 Eylül 2017 06:23

Yeni Renault Koleos bağımsız değerlendirme kuruluşu Euro NCAP’nin güvenlik testlerinden beş yıldız aldı.

Yeni Renault Koleos’a güvenlikten 5 yıldız
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Koleos, Renault’un pasif güvenlikteki büyük deneyiminden faydalanıyor ve NCAP testlerinde zaten en yüksek notu hedefliyordu. Aktif güvenlikte ise yeni Koleos’un standart donanımı bir dizi modern sürüş yardım sistemi ile tamamlanıyor. Beş yıldızlı sonuç, Renault’un güvenliğe olan bağlılığını ortaya koyuyor. Yeni Koleos en modern teknolojilere sahip ve Euro NCAP testlerini en yüksek notla geçti. Koleos yetişkin yolcu korumasında %90, çocuklarda %79, yayalarda %75 başarılı oldu. Otomobil, Renault’un pasif güvenlikteki deneyiminden azami düzeyde faydalanmış. Motor şasisinde yüksek elastik limitli çelik ve yolcı güvenliği hücresinde yükske mukavemetli çelik kullanımı herhangi bir darbe durumunda kabini koruyor.

 

Standart güvenlik donanımı olarak şunlar geliyor: İki adaptif ön hava yastığı (darbenin tipine göre ve yolcunun otomobildeki konumuna göre şişme özelliği), önde iki lateral toraks/omuz bölgesi hava yastığı, iki perde hava yastığı, arkadan gelen darbelere karşı koruyucu ön ve arka baş koyma yerleri, olası bir çarpma durumunda yolcunun öne doğru fırlamasını engelleyen anti submarine ön koltuklar, arkada i-Size çocuk koltukları için Isofix kancası. Tüm emniyet kemerleri gerdirici ve yük sınırlayıcılar ile donatılmış.

 

Her koşulda ödünüz güvenlik standartları

Yeni Koleos aktif güvenlik alanında da kapsamlı donanım sunuyor. Çekiş kontrolü, en yeni nesil elektronik stabilite kontrolü (ESC), elektronik fren gücü dağıtımı ve yokuş kalkış asistanı en modern sürüş yardım ssitemleriyle birlikte geliyor. Bunların tamamına R-LINK 2 tabletten erişilebiliyor. Sürüş yardım ssitemleri arasında Aktif Acil Fren Sistemi (Şehiriçi ve Şehirlerarası AEBS), Şeritten Ayrılma Uyarısı (LDW), Kör Nokta Uyarısı (BSW) ve Trafik İşaretleri Tanıma (TSR) bulunuyor. Ayrıca otomobil, arka kamera, otomatik uzun/kısa farlar (AHL), ön – arka – yan park sensörleri ve eller serbest park asistanı (Easy Park Assist) ile birlikte geliyor.

Son Güncelleme : 23 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo