Hyundai FCA’yı satın almayı mı planlıyor?

Ototeknikveri     24 Eylül 2017 03:35

Hyundai’nin Fiat Chrysler Otomobilleri’ni (FCA) satın almayı planladığı yönündeki haberler büyük yankı uyandırdı. Bunun gerçekleşmesi durumunda Hyundai dünyanın en büyük otomobil üreticisi haline gelebilir.

Hyundai FCA’yı satın almayı mı planlıyor?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Eugene Investment & Securities firmasından analist Lee Jae-il, Hyundai’nin FCA’yı satın alarak büyük fayda elde edebileceğini, böylece operasyonlarını ABD ve Avrupa’ya genişletebileceğini söyledi. Geçen yılın rakamlarına göre iki firmanın toplam taşıt üretimi 11.5 milyon adet. Jae-il “Hyundai birleşme haberlerini şimdilik reddediyor ancak Çin ve ABD piyasalarındaki krizler nedeniyle yeni bir firmayı bünyesine katma ihtiyacı her zamankinden daha fazla. Çinli otomobil üreticisi Great Wall Motors’un Jeep’i satın alacağı öngörülüyor, Hyundai Motor da yeni bir satın alma ile ilgilenen adaylardan birisi” dedi. Hyundai ve FCA’nın muhtemel birleşmesi ile ilgili söylentiler ilk olarak geçen ay Sergio Marchionne’nin büyük bir Asyalı otomobil üreticisi ile birleşme arayışı içinde olduğu haberleri ile ortaya çıktı. Bu spekülasyon Çinli Great Wall Motors’un Jeep’i satın almakla ilgilendiğini söylemesinin hemen ardından geldi.

 

Analistler FCA ile muhtemel bir birleşmenin Hyundai’ye yaklaşık 9.83 milyar dolara mal olacağını öngörüyor. Öte yandan, Hyundai birleşmeye FCA’ya bağlı Maserati’yi ya da parça üreticisi Magneti Marelli’yi katmazsa anlaşma 4.95 milyar dolarda kalabilir.

 

Öte yandan, böyle bir hareketin Hyundai için iyi bir karar olacağında herkes hemfikir değil. Sektör içerisinden adını vermek istemeyen bir kaynak “Hyundai FCA’nın tamamını alırsa pek çok engelle karşılaşacak. Fiat çoğunlukla küçük otomobiller üretiyor, bu da Kia’nın A, B ve C segmenti modelleri ile çakışıyor.” dedi. 

Son Güncelleme : 26 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo