YENİ SKODA RAPİD SPACEBACK 2014 MART'TA TÜRKİYE'DE

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:35

Skoda\'nın yeni kompakt hatchback modeli Rapid Spaceback 2014 Mart\'ta Türkiye\'de satışa sunulacak.

YENİ SKODA RAPİD SPACEBACK 2014 MART'TA TÜRKİYE'DE
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Frankfurt Otomobil Fuarı'nda resmi tanıtımı yapılan Skoda’nın ilk kompakt orta sınıf hatchback otomobili olan Rapid Spaceback, Fabia ile Octavia arasında konumlanacak ve Rapid sedandan sonra farklı bir alternatif olacak. Yüksek satış hacmine sahip kompakt sınıfta Skoda'nın sunduğu model yelpazesinin artmasını sağlayacak Rapid Spaceback bu ay itibariyle Avrupa'da satışa sunuluyor. Octavia’dan sonra Skoda’nın Avrupa’da en fazla satış beklediği model konumunda olan Rapid Spaceback’in markanın model atağındaki yeni bir halkayı oluşturuyor. 
 
Türkiye’ye ise 5 farklı motor ve iki donanım seçeneğiyle 2014 yılının mart ayında getirilmeye başlanacak Rapid Spaceback, panoramik cam tavan ve uzatılmış arka cam gibi kişiselleştirme seçeneklerinin yanında, dinamik ve şık tasarımıyla genç tüketicilere de hitap edecek. 2014 yılında 1.500 adetlik Rapid Spaceback’den satışı gerçekleştirmeyi hedefleyen Skoda Türkiye yetkilileri bu sayede, Rapid ailesinin 2014‘te Skoda satışlarından yüzde 25 pay almasını bekliyor.
 
 
 
Skoda Rapid Spaceback, 2,602 mm'lik dingil mesafesi, C ve D sütunlarındaki üçüncü cam ve isteğe bağlı satın alınabilen yaklaşık 2 m2 genişlikteki panoramik cam tavan gibi unsurlarıyla ferah bir iç mekan sunarken, aynı zamanda Rapid Sedan modelinden 18 cm kısa olmasına karşın, arka koltuklar yatırıldığında 1.380 litreye çıkabilen 415 lt’lik bagaj hacmi sunabiliyor. Panoramik tavanı, uzatılmış arka cam ile birlikte çok daha cazip bir kombinasyon oluşturan Rapid Spaceback’in bu sayede cam alanı, ön camdan bagaj kapağının alt kısmına kadar uzanabiliyor. Koyulaştırılmış ve uzatılmış arka cam, standart Rapid Spaceback’ten 10 cm daha aşağıda son buluyor. 
 
Yükleme bölümünde farklı yükler için yatay iki ayrı alan yaratılabilen bagaj zemini, çift taraflı kullanılabilen bagaj kaplaması, yakıt kapağı içinde buz kırıcı, kapı içinde çöp bölümü, bilet tutucu, multimedia cihazlarının konulabileceği özel alan, ön ve arkada bardak tutucular gibi akılcı çözümler sunabilen yeni Rapid Spaceback, ön, yan ve baş hava yastıkları, ABS ve ESC (Elektronik Denge Kontrolü) gibi gvenlik donanımlarının yanında, isteğe bağlı olarak xenon farlar, lastik basınç izleme sistemi, viraj aydınlatma fonksiyonlu sis lambaları ve yokuş kalkış kontrolü gibi donanımlarda sunuyor.
 
Türkiye’de üç benzinli ve iki de dizel motor seçeneğiyle sunulacak yeni Skoda Rapid Spaceback'teki motorlar, 75 ile 122 HP arasında değişen güçlere sahip olacak. Aracın giriş seviyesinde 75 hp güç üreten 1.2 litrelik üç silindirli benzinli motor 5 ileri manuel şanzımanla birlikte yer alacak. 105 hp güç üreten 1.2 litrelik TSI motor diğer bir alter antif olurken benzinli motor gamının en yukarısında 7 ileri DSG çift kavramalı otomatik vites kutusuyla birlikte satılacak 122 hp güç üreten 1.4 litreil TSI motor yer alcak. 7 ileri DSG otomatik şanzıman seçeneğine sahip olacak 90 hp güç üreten 1.6 litrelik TDI ünite ve sadece manuel şanzımanla sunulacak 105 hp güç üreten 1.6 litrelik TDI ünitelerin dizel gamını oluşturacağı Skoda Rapid Spaceback, Türkiye pazarında “Elegance” ve “Ambition” donanım paketleriyle satılacak. 
 
 

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo