BMW, 530e iPerformance'den başlayarak 2018'de araçlarına kablosuz şarj özelliği ekleyecek

Ototeknikveri     26 Eylül 2017 12:39

Gelecek yıl BMW araçlarına kablosuz şarj cihazı geliyor. Yeni özellikten ilk faydalanan firmanın 5 Serisi plug-in hibrit modeli olacak.

BMW, 530e iPerformance'den başlayarak 2018'de araçlarına kablosuz şarj özelliği ekleyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW, kablosuz şarjın 2018 yılı içinde ilk olarak 530e iPerformance'de (5 Serisi plug-in hibrit modeli) kullanıma sunulacağını açıkladı ve yeni şarj sistemini tanıttı.

Teknolojinin kullanıma girmesinden önce BMW, sistemin nasıl çalıştığını açıklayan kısa bir video yayımladı ve ayrıca yeni endüktif şarj pedini kullanarak 530e iPerformance'ın 9.2 kWh pil takımını şarj etmek için ne kadar süre gerektiğinin ayrıntılarını verdi.

Ped, aracın bulunduğu garajın veya park yerinin zeminine yerleştiriliyor ve araç buraya park edildiğinde otomatik olarak şarj olmaya başlıyor.

Videoya göre, 530e'nin kuş bakışı kamera sistemi ve ön kamera birlikte kullanılarak sürücü yönlendiriliyor ve otomobilin şarj bobinlerinin pedin tam üzerine denk gelmesi sağlanıyor.

Arabaya takılan şarj bobinleri ve ped arasında alternatif bir manyetik alan oluşturuluyor ve 530e'nin hücreleri kablosuz olarak 3.2 kW akımla şarj ediliyor, bu da toplam 3.5 saat sürüyor. Bu süre standart ev prizleri ile kablolu şarj süresinden daha kısa ancak BMW'nin 3 saatten kısa sürede pili dolduran 3.7 kW duvara monte şarj istasyonlarından biraz daha uzun. 

BMW sistemin 2018 yılında kullanıma sunulacağını açıkladı ancak kesin tarih vermedi.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo