2018 Land Rover Discovery Sport 1.5 Hibrit Motora kavuşuyor

Ototeknikveri     26 Eylül 2017 01:37

Discovery Sport modeline, JLR'nin elektrifikasyona yönelik büyük atağının bir parçası olarak benzinli-elektrikli hibrit seçenekler eklenecek.

2018 Land Rover Discovery Sport 1.5 Hibrit Motora kavuşuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Land Rover, Discovery Sport'u gelecek yıl hafif bir makyaj ve yeni bir hibrit güç aktarma organı seçeneği ile güncelleyecek. BMW X3 rakibi model, JLR'nin Coventry'deki genel merkezinin yakınında testte görüntülendi. Resimde ön tamponun kamuflajlı olduğu görülüyor, bu da tampon ve çevresinde hafif estetik değişiklikler yapılacağını işaret ediyor.

Otomobilin arka tamponu ve ışıkları için de aynı şey bekleniyor, ancak bu erken aşamadaki test arabası hala mevcut Discovery'in parçalarını kullanıyor gibi görünüyor. Arka tampon daha üst bir benzinli versiyona ait gibi görünüyor, tamponda iki egzoz çıkışı için yer açıldığı dikkat çekiyor ancak otomobil dizel motorla çalışıyor.

Bu turboşarjlı dört silindirli 2.0 litre Ingenium motorun güncellemede herhangi bir büyük değişikliğe uğraması beklenmiyor ancak Discovery Sport güç aktarım seçenekleri arasına, firmanın 2020'ye kadar her modele elektrikli versiyonlar ekleme hedefi kapsamında yeni bir hibrit seçenek eklenecek.

Discovery Sport, yeni çıkacak Range Rover Evoque plug-in hibrit ile paylaşılan 1.5 litrelik üç silindirli motora dayanan bir benzinli hibrit sistem alacak.

Bu yepyeni üç silindirli ve elektrikli motor sistemi, yaklaşık 50 kilometre elektrikli sürüşün yanı sıra daha iyi yakıt ekonomisi sağlayacak. Aslında bu yılın ilerleyen zamanlarında çıkacak Range Rover ve Range Rover Sport PHEV'lerde kullanılacak olan 2.0 litre benzinli motorlu sistemin küçük bir versiyonu.

 

Teknik yükseltmeler ve dış görünümdeki değişikliklerle birlikte Discovery Sport, Land Rover'in geliştirilmiş multimedya sistemine kavuşacak, bununla birlikte, Velar'ın yeni ve oldukça pahalı olan daha gelişmiş çoklu ekranlı sistem yerine, altında kadranların bulunduğu bir orta konsol ekranı kullanması muhtemel.

 

Land Rover, Discovery Sport güncellemeleri hakkında sessiz kaldı ancak otomobilin gelecek yıl showroomlara ulaşması bekleniyor. Otomobilin fiyatlandırılmasında da büyük bir değişiklik öngörülmüyor. Mevcut modelin fiyatı X3'ten 6800 euro daha ucuz olacak şekilde 32.324 euro'dan başlıyor. 

Son Güncelleme : 28 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo