Polestar Volvo Cars'tan ayrılıyor

Ototeknikveri     27 Eylül 2017 01:06

Polestar, resmi olarak ana şirket Volvo'dan ayrıldığını sosyal medya üzerinden bir mesajla duyurdu.

 Polestar Volvo Cars'tan ayrılıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Polestar, ana şirket Volvo'dan resmi olarak ayrıldı ve Instagram'da yayınlanan bir resim aracılığıyla haberi teyit etti. Mesajda, başka bir bilgi olmaksızın sadece "Son" yazıyordu. Bir kaç ay önce firmanın kendi elektrikli otomobil portföyü ile yola bağımsız olarak devam edeceği haberleri çıkmış ancak bugüne kadar teyit edilememişti. İlk bağımsız Polestar modelini bu yılın sonunda görmeyi bekleyebiliriz. Geely'nin (Volvo ve Polestar'ın sahibi olan holding) içinden kıdemli bir kaynağa göre, firma Volkswagen Grubu'na rakip olacak bir dizi marka yaratmak istiyor. Volvo'nun tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı Thomas Ingenlath, kurumsal iletişimden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Jonathon Goodman ile birlikte, yeniden doğan Polestar markasına da başkanlık edecek.

 

Geely, Volvo'nun premium markalara rakip konumunu sağlamlaştırmasıyla birlikte, Polestar'ın grupta daha sportif bir rol almasını istiyor. Firma Mercedes'in kendi özel AMG otomobillerinin yanı sıra modifiye Mercedes-AMG modellerini üretirken yaptıklarını tekrarlamayı düşünüyor.

 

Volvo'daki görevi sona eren ve şu anda Polestar'ın CEO'su olan Thomas Ingenlath, Polestar'ın yeniden yapılanması için şunları söyledi: "Polestar ekibi olarak bu heyecan verici markayı kurmak, muhteşem bir özel ürünler portföyü geliştirmek ve sahip olduğumuz tutkuyu kanalize etmek konusunda çok heyecanlıyız. Polestar'ın tarihindeki gelecek bölüm henüz yeni başlıyor."

 

Volvo'nun yeni SPA (Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi) ve CMA (Kompakt Modüler Mimari) platform teknolojileri, yeni nesil Polestar otomobiller için kullanılacak. Bunların ilki SPA tabanlı bir elektrikli otomobil olacak. SPA platformu, V90 serisi ve S90 sedan modellerinin yanı sıra Volvo XC60 ve XC90 SUV'leri destekliyor.

 

Polestar, Geely'nin motorsporu çalışmalarının küresel yüzü haline gelecek ancak mevcut Volvo otomobiller için performans geliştirmeleri tasarlamaya ve sunmaya devam edecek. Şirket şu anda Polestar Cyan Racing markası altında Volvo Polestar modellerini hazırlıyor.

 

Polestar elektrikli arabalara odaklandığına göre, Volvo CEO'su Håkan Samuelsson'un geçmişte ima ettiği gibi, Geely Polestar'ın Formula E'ye katılımı beklenebilir.

Son Güncelleme : 29 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo