Yeni Audi RS 7 ultra güçlü hibrit sistemle geliyor

Ototeknikveri     27 Eylül 2017 01:32

Audi'nin yeni nesil RS 7 modeli, Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid'den alınan, 700 hp gücünde opsiyonel plug-in hibrit sistemle sunulacak.

Yeni Audi RS 7 ultra güçlü hibrit sistemle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Audi RS 7, Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid'den alınan opsiyonel bir 700 bhp plug-in hibrit sistemle gelecek. Audi tasarımcısı Marc Lichte, yeni otomobilin ilk kez iki motor seçeneği ile satışa sunulacağını söyledi. Panamera Turbo S E-Hybrid ve RS 7 hibrit benzer benzinli - elektrikli sistemler kullanmalarına rağmen, dört kapılı Audi, bu yılın ilerleyen aylarında tanıtılacak yepyeni bir platforma dayanıyor olacak. Hibrit güç aktarma organını tercih etmeyen müşteriler, Bentley Continental GT ve Panamera Turbo'da bulunan aynı VW Grup çift-turbo V8 motordan yararlanacaklar.

 

Lichte, standart V8'in yaklaşık 650 hp güç çıkışı ve 800 Nm torka sahip olacağını, hibrit sistemin ise kısa bir elektrikli sürüş mesafesi sunacağını ve performansı artıracağını belirtti. Hem normal RS 7 hem de hibrit versiyon, markanın quattro sistemi vasıtasıyla dört tekerlekten çekişli sürüş sistemi ve sekiz ileri vitesli S-tronic şanzıman ile gelecek.

 

Önceki modelde olduğu gibi yeni RS 7 de 4 saniyeden daha kısa bir sürede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabilecek ve maksimum hız elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmış. Sınır kaldırıldığında bu hız 305 km/saate kadar çıkıyor.

 

RS 7, 2018 yılının sonlarına doğru satışa çıktığında Audi Sport'un ilk tak-çalıştır hibrit modeli olacak. Audi, lityum iyon pil paketi ve elektrikli motorlu güç sistemini daha da geliştirerek, yanmalı motordan ekstra 150 hp daha güç çıkışı elde edebilecek. Böylece maksimum güç çıkışı 700 hp civarında olacak.

 

Fiyatlar ve özellikler otomobilin lansmanına az bir süre kalana kadar açıklanmayacak.

Son Güncelleme : 29 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo