İngiliz mucit James Dyson elektrikli otomobil çıkartacak

Ototeknikveri     27 Eylül 2017 01:52

Torbasız elektrikli süpürgenin mucidi olarak da tanınan ünlü milyarder mucit James Dyson, firmasının 2020 yılında piyasaya sürülecek bir elektrikli otomobil hazırladığını açıkladı.

İngiliz mucit James Dyson elektrikli otomobil çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daha önce Tesla dünya genelinde sektörü sallamıştı, şimdi katı hal pili ve otomobil tasarımı için 2.7 milyar dolar yatırım yapacağını açıklayan Dyson da sıra dışı ve sektör dışından bir marka olarak geleneksel otomobil üreticilerine rakip çıkacak. Dyson yeni pil ve elektrikli motor teknolojilerini elektrikli süpürgeler ve diğer ürünler için 20 yıldır geliştiriyordu. 71 yaşındaki Dyson firmasının Londra’nın ünlü Oxford Caddesi’nde yer alan mağazasında yaptığı açıklamada “Pil teknolojisi Dyson için çok önemli. Çevrenin korunması da bizim için aynı derecede önem taşıyor. Bu teknolojileri uzun yıllardır geliştiriyorduk çünkü bir gün elektrikli otomobil üretebileceğimizi biliyorduk.” dedi.

 

Dyson, 400 mühendisten oluşan bir ekibin 2.5 yıldır Malmesbury’de gizlice proje üzerinde çalıştığını, otomobilin elektrikli motoru için kullanılacak pilleri geliştirdiğini açıkladı. Ünlü mucit ayrıca firmasının elektrikli otomobilinin diğer otomobillerden radikal biçimde farklı olacağını, kendilerini Tesla’dan da farklı bir yerde konumlandıracaklarını belirtti.

 

Firma yeni otomobilin bir seriye öncülük etmesini ve kısa sürede gelirinin en büyük kısmını elektrikli otomobillerden elde etmeyi umuyor.

 

Otomobilin nerede üretileceğine henüz karar verilmedi ancak mevcut otomobil firmalarından hiçbiri ile çalışılmayacağı kesin şekilde belirtildi.

 

Geçen yıl İngiltere hükümeti tarafından Dyson’a yeni pilli elektrikli otomobilin geliştirilmesi için 174 milyon pound destek sağlandığı, yatırımla birlikte 500 kişiye istihdam sağlanacağı açıklanmıştı ancak daha sonra bu açıklama ile ilgili firmadan hiç bir yorum gelmedi ve gizlilik içinde davranıldı.

 

Dyson, Aston Martin ve Jaguar Land Rover gibi firmaların yöneticilerini transfer etmeye başladı. Aston Martin’in eski satın alma müdürü David Wyer, aynı görevi sürdürmek üzere Ağustos ayında Dyson’a geçiş yaptı. Range Rover platform mühendisliği yöneticisi Benjamin Strong ise Mayıs ayında operasyon müdürü olarak Dyson’a katıldı. Yine Aston Martin’den Ian Minards ve Peter Rawcliffe de firmaya transfer olan deneyimli isimler arasında.

 

BMW’nin eski global satış yöneticisi Ian Robertson ise artık Dyson’da bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak yer alıyor.

Son Güncelleme : 29 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo