Jaguar Land Rover otomobili hava durumuna göre hazırlayan yeni teknoloji geliştiriyor

Ototeknikveri     27 Eylül 2017 02:02

Hava durumu aparatı, ısıtmadan çekiş kontrolüne otomobilin herşeyini hava koşullarına göre otomatik olarak ayarlayacak.

Jaguar Land Rover otomobili hava durumuna göre hazırlayan yeni teknoloji geliştiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne yapılan patent başvurusuna göre, sistem otomobilin iç kabin ısısı, güç aktarım ayarları ve çekiş kontrolünü öngörülen hava koşullarına göre düzenleyecek. Sistem hava sıcaklığını, basıncı, nem ve ışığı analiz edecek, ayrıca GPS bağlantısı ile yerel hava durumu tahminlerini de öğrenecek. Patentte tahminlerin merkezi bir veri sunucusu aracılığı ile bir ya da birden fazla otomobile dağıtılabileceği belirtiliyor. 

 

Mazda gibi pek çok otomobil üreticisi zaten çekiş ayarlarını mevcut koşullara adapte eden bazı sistemler kullanıyor ancak JLR’nin sistemi henüz gerçekleşmemiş koşulları öngören ve buna göre ayar yaparak güvenlik ve verimliliği artıran ilk sistem olacak.

 

Bu teknolojinin ne zaman çıkacağına ilişkin henüz tarih verilmese de patentte çıkış tarihinin JLR’nin elektrikli ve otonom teknolojiler alanında atağa kalkacağı dönemde olacağı işaret ediliyor.

 

Firma 2020 yılı itibariyle her modelinde bir elektrikli versiyona da yer verecek, ayrıca 2016’dan beri İngiltere yollarında otonom arabaları test ediyor.

Son Güncelleme : 29 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo