Halen geliştirme sürecinde olan bir Volkswagen'de yolculuk

Ototeknikveri     28 Eylül 2017 12:57

Volkswagen sanal gerçeklik teknolojilerini kullanarak otomobillerin geliştirme sürecini hızlandırıyor ve maliyeti düşürüyor.

Halen geliştirme sürecinde olan bir Volkswagen'de yolculuk
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen fabrikası, Teknik Geliştirme, Salon 70: Bir Golf otomobil geliyor. Salonun penceresi yok, ancak Golf güneşli bir kent manzarasında süzülüyor. Burada hiçbir şey gerçek değil, Golf bile. Bu model yalnızca birkaç yıl içinde yollarda görünecek. Bununla birlikte, Frank Ostermann ve Mathias Möhring zaten arabada oturuyorlar. Ostermann yeni bir rota girerken Möhring klimayı ayarlıyor. Sanal Golf ve çevresi, çığır açan bir ekip çalışmasının sonucu. Volkswagen Grubu BT Sanal Mühendislik Laboratuvarı ve Volkswagen markasının Teknik Geliştirme Departmanı ortak bir hedefe sahipti. Yeni Volkswagen modellerinin geliştirilmesinde devrim yapmak istediler. Başardılar: Bir sonraki Golf şimdiden sanal ortamda geliştiriliyor.

 

Ostermann ve Möhring, çeşitli bilgisayarlara bağlı sanal gerçeklik (VR) gözlükleri takıyor. Möhring, klima sisteminin hava akışını tekrar kontrol etmelerini öneriyor. Tam yükte hava dağıtımı nasıl? Bir düğmeye dokunarak, her ikisini de şeffaf akış çizgileri çevreliyor.

 

Frank Ostermann (52), şu anda Volkswagen Grubu BT tarafından işletilen altı yeterlik merkezinden biri olan Wolfsburg'daki Sanal Mühendislik Laboratuarının başında. Laboratuarlarda, bilişim uzmanları, bilim insanları ve Volkswagen'in yazılım uzmanları, şirketin dijital geleceği ile ilgili araştırma kurumları ve teknoloji ortaklarıyla birlikte çalışıyorlar.

 

Ostermann, "Sanal Mühendislik Laboratuvarı'nda, sanal gerçekliği teknik geliştirmedeki meslektaşlarımız için pratik bir araç haline dönüştürüyoruz" diyor. Bunun bir sonucu da sanal konsept otomobil. Program, bir Volkswagen prototipinin tüm tasarım ve simülasyon verilerini, video oyunlarında kullanılan türden bir grafik motoruna aktarıyor.

 

Ostermann, sistemi "Sanal konsept otomobil ile, yalnızca üç boyutlu bir yaklaşımın ötesine geçiyoruz. İşlevsellik ile tam bir alan duygusunu bir araya getirdik. Sürücü sadece otomobile bakmakla kalmıyor aynı zamanda onu kontrol de ediyor. Bunu sanal arabada fiziksel kontrol olmadan el hareketleriyle basit bir şekilde yapıyoruz." diye açıklıyor ve bunu sanal bilgi-eğlence sistemi üzerinde başka bir radyo istasyonu seçerek uygulamalı şekilde gösteriyor.

 

Volkswagen, üretim modellerinin geliştirilmesi için sanal konsept otomobil kullanıyor. Bir sonraki Golf nesli bu yeni araçla geliştiriliyor. Mühendislik doktorası yapmış olan Möhring (37), Volkswagen Teknik Geliştirme ile ürün oluşturma sürecinin dijitalleştirilmesinden sorumlu. Möhring, "Dijitalleştirme tarafından sağlanan tüm imkânları kullanıyoruz, sanal konsept otomobil buna iyi bir örnek ve henüz açıklayamayacağım başka planlarımız da var" diyor. 

 

Pekiyi, neden sanal konsept otomobil gibi sanal gerçeklik uygulamalarına ihtiyacımız var? Sanal konsept otomobil geliştirme maliyetlerini azaltıyor. Tek tek maliyetli bir süreçle üretilmesi gereken fiziksel prototiplerin sayısı azaltılabiliyor. Bu, geniş model yelpazesine sahip Volkswagen markası için verimlilikte kayda değer bir gelişmeyi temsil ediyor.

 

Sanal konsept otomobil ayrıca zamandan kazandırıyor. Tüm bileşenler dijital olarak tasarlandığından, veriler kolayca programa aktarılabiliyor. Sonuç, tüm geliştirme ekibi üyelerinin aynı anda birlikte çalışabileceği yeni nesil bir sanal otomobil. Möhring, "Çok erken bir aşamada çok sayıda detay üzerinde tartışabiliyoruz, bu fiziksel prototiplerle mümkün olmayacak devasa bir sıçramayı temsil ediyor" diyor.

 

Ostermann ve ekibi Sanal Mühendislik Laboratuarı'nda bir sonraki hedef için çalışıyorlar. Tam bir sürüş deneyimi sunan ve tamamen aktif bir sanal araç geliştirmek için Kaliforniya'daki Stanford Üniversitesi'nde bir araştırma projesi başlatıldı. Kullanıcılar gelecekte sanal konsept otomobili sadece görmek ya da kontrol etmekle kalmayıp aynı zamanda hissedebilecekler. Bunu mümkün kılmak için, ince, basınca duyarlı pimlerden oluşan bir sistem iç mekanın tüm şekillerini ve hatlarını simule ediyor. Bu, kullanıcının gerçek dünyada var olmayan yüzeyleri ve kontrolleri hissetmesini sağlayacak. Ostermann, "Sanal bir aracı gerçekten hissedersek, bu bizi tamamen yeni bir boyuta götürür." diyerek bu konudaki heyecanını dile getiriyor.

Son Güncelleme : 29 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo