İlk Infiniti QX50 görüntüleri Detroit konseptinin etkisini ortaya koyuyor

Ototeknikveri     28 Eylül 2017 01:50

Yakıt tasarruflu benzinli motorla güçlendirilecek olan yeni Infiniti orta boy SUV'nin tasarımı Infiniti'nin 2017 konseptini taklit edecek.

İlk Infiniti QX50 görüntüleri Detroit konseptinin etkisini ortaya koyuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yakında çıkacak BMW X3 rakibi Infiniti QX50 SUV, önümüzdeki yıl küresel çapta piyasaya çıkmadan önce ilk kez halka açık yollarda testte görüntülendi. Casus fotoğrafçılar tarafından ABD Kaliforniya'da görüntülenen test otomobilleri, nihai üretim modelinin Infiniti'nin 2017 Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıttığı konseptinin tasarımına sadık kalacağını gösteriyor. QX50, markanın yenilikçi değişken basınçlı turbo (VC-T) motorunu sunan ilk Infiniti olacak. Şirketin patronu Roland Krueger, Detroit'te gazetecilere şunları söyledi: "Müşteriler için en yeni teknolojilere bakmalıyız ve bu motor, dört silindirli bir dizelin yakıt ekonomisi ile bir V6 performansı sunuyor".

 

İngiltere'de, Infiniti, çoğu modelinin benzinli olması nedeniyle dizel odaklı pazarlarda dezavantaj yaşıyordu. Bununla birlikte, VC-T 2.0 litre benzinli motorun gelişi bunun telafi edilmesine yardımcı olabilir. 

 

Infiniti mühendisleri, eşdeğer benzinli motorlara kıyasla yaklaşık % 27 daha ekonomik olmakla birlikte motorun 270 hp güç çıkışı ve 390 Nm tork sunduğu bilgisini verdiler. 

 

QX50, önümüzdeki yıl ABD'de satışa sunulacak. İngiltere de dahil olmak üzere Avrupa'da da modelin piyasaya sürüleceği doğrulandı ancak satış tarihi henüz belirlenmedi.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo