Delphi otomatik sürüş departmanının adını 'Aptiv' olarak değiştirdi

Ototeknikveri     28 Eylül 2017 01:51

Delphi Otomotiv, otomatik sürüş departmanını gelecek teknolojilere ayak uydurma odaklılığını yansıtacak şekilde yeniden adlandıracağını söyledi. Yeni markanın ismi Aptiv olacak.

Delphi otomatik sürüş departmanının adını 'Aptiv' olarak değiştirdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mayıs ayında güç aktarım bölümünü ayırarak şirketin ana bölümünü tamamen gelecek teknolojilerine odaklayacağını bildiren tedarikçi, yeni elektrikli mimari ve otonom sürüş odaklı faaliyetlerini, APTV kodu ile sürdürecek. Güç aktarım organları şirketi Delphi'nin adı "Delphi Technologies" olarak devam edecek. Delphi CEO'su Kevin Clark, "Aptiv ve Delphi Technologies isimleri, iki şirketin bağımsız kimliklerini, vizyonlarını ve yönlerini açık bir şekilde yansıtmaktadır. Aptiv adı, bilgiyi, uyarlanabilirliği ve sürüşü, aynı zamanda yalnızca geleceği düşünmekle kalmayıp gerçekleştirmek için gerekli yeteneği yansıtıyor." dedi. Aptiv, araçların "beyin" ve "sinir sistemi"ne odaklanacak, şirketin aktif güvenlik sistemleri, elektrik mimarisi, bağlı servisler ve otomatik sürüş için gerekli yazılımları geliştirecek.

 

Delphi'nin teknoloji uzmanı olan Glen De Vos, Aptiv'de aynı rolü üstlenecek ve işletmelerin ayrılması tedarikçinin hızla ilerleyen teknolojiler alanında daha hızlı hareket etmesini sağlayacak.

 

De Vos, bu ayın başlarında gazetecilere verdiği demeçte "Yerinde sayarsan geriye düşmeye başlarsın. Yazılımda değer yaratmak istiyoruz ve bu değişim, bunu yapmak için sahneyi kurmanın en etkili yoludur diye düşünüyoruz." dedi.

 

Delphi, BMW, Intel, Continental ve Fiat Chrysler Otomobilleri ile ortaklaşa geliştirilen bir otomatik sürüş platformu üzerinde çalışıyor. Firma 2019'da piyasaya çıkması beklenen kendi noktadan noktaya otonom platformu üzerinde de çalışıyor.

 

Bağlantı teknolojilerine yatırım yapan tedarikçi, Ocak ayında havadan güncelleme yazılımı firması Movimento'yu satın aldı ve Nisan ayında veri pazarında faaliyet gösteren startup Otonomo ile ticari ortaklığa gitti.

 

DLPH koduyla ticaret yapacak olan Delphi Technologies, yanmalı ve elektrikli güç aktarma organları da geliştirmeye devam edecek. Delphi'nin aktarma organlarından sorumlu yöneticisi Liam Butterworth, yeni şirketin CEO'su olarak görev yapacak.

Son Güncelleme : 30 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo