Audi, dünya çapında fabrikalarında elektrikli otomobiller inşa edecek

Ototeknikveri     28 Eylül 2017 05:08

Audi, dünyanın dört bir yanındaki fabrikalarında - Meksika ve Macaristan'daki tesisler de dahil olmak üzere - elektrikli otomobiller inşa edecek. Firmanın CEO'su Rupert Stadler, sıfır emisyonlu taşıt planlarını ayrıntılarıyla anlattı.

Audi, dünya çapında fabrikalarında elektrikli otomobiller inşa edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grubu'na ait otomobil üreticisi ilk iki elektrikli modelinin üretimini Brüksel'deki fabrikasında yapıyor ve ilk baştan beri Almanya'daki sendikalar tarafından Almanya'daki fabrikalara da elektrikli otomobil üretimi görevi vermesi talep ediliyor. Stadler, Çarşamba günü Almanya'nın Ingolstadt kentinde bulunan Audi genel merkezinde 7000 işçinin katıldığı bir toplantıda "Gelecekte elektrikli otomobiller sadece bir ya da iki tesiste değil tüm tesislerimizde üretilecek" dedi. Audi yöneticilerinden Peter Mertens, firmanın 2025 yılına kadar 20'den fazla elektrikli araç çıkarmayı planladığını ve bunların on iki kadarının hibrit değil tam elektrikli olacağını söyledi. 

 

Audi e-tron elektrikli modelin üretimine gelecek yıl Brüksel'de başlayacak, Sportback'in üretimi ise aynı fabrikada 2019'da start alacak. E-tron, Tesla Model X'e rakip olacak, e-tron Sportback ise Jaguar I-Pace gibi crossover otomobiller ile rekabet edecek.

 

2020'de, Audi, VW Grubu'nun modüler elektrifikasyon platformu (MEB) ile üretilen bir kompakt elektrikli otomobil çıkartacak. 2021'den itibaren, Audi bu kez Porsche ile birlikte geliştirdiği yeni premium elektrikli platformla inşa edeceği elektrikli araçları piyasaya sunacak.

 

Audi'nin 88.000 çalışanının üçte ikisini istihdam eden Almanya'daki Ingolstadt ve Neckarsulm'un yanı sıra Belçika, Meksika ve Macaristan'da da fabrikaları var. Ayrıca ihtiyaç halinde Volkswagen ve Skoda'ya ait üretim ağı da denizaşırı ülkelerdeki üretim için kullanılıyor.

 

Öte yandan, işçi temsilcisi Peter Mosch Çarşamba günü, Audi'nin üst düzey yöneticileri ile yaptığı görüşmede Almanya'da elektrikli otomobil üretimine başlama sürecinin hızlandırılmasını istedi ve çalışanların sıfır emisyonlu projelerde rakiplerin gerisine düşmekten endişe ettiğini belirtti.

 

Mosch, Ingolstadt toplantısında "Buradaki çalışanlar, en geç bu yıl sonuna kadar sonuç görmek istiyor" dedi.

 

İşçiler ayrıca, bazı Audi modellerini de etkileyen Volkswagen Grubu'ndaki dizel skandalının olumsuz etkilerini halen yaşıyorlar. Grup içerisinde yürütülen kemer sıkma politikaları ve benzer düzenlemeler işçilere yansıyor.

Son Güncelleme : 01 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo