Ford Almanya’da elektrikli kamyonet üretecek

Ototeknikveri     28 Eylül 2017 09:53

Ford Motor elektrikli Streetscooter teslimat kamyonetini Almanya’nın Köln kentindeki fabrikasında üretecek. Model Alman lojistik firması Deutsche Post DHL Grubu ile birlikte geliştirildi ve her iki firma da projeyi büyütmek için yeni yollar arıyor.

Ford Almanya’da elektrikli kamyonet üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Deutsche Post geçen ay Ford ile ittifakını daha kapsamlı hale getirmeyi düşünebileceğini açıkladı. Fiyatı 32.000 euro’dan başlayan araçların piyasası toksik dizel emisyonları nedeniyle zor durumda. Ford Almanya yönetim kurulu başkanı Gunnar Herrmann yaptığı açıklamada “Konuyu detaylı olarak değerlendiriyoruz ve üretimi artırıp artıramayacağımızı gözden geçiriyoruz. Talep var, şu an asıl bakmamız gereken bu iş modelini farklı bir boyuta nasıl taşıyabileceğimiz” dedi ve Haziran’da Streetscooter ile işbirliği yapıldığından beri Ford’un dünyanın her yanından talep aldığını ekledi. 

 

Üretim yazılımlarındaki gelişmeler, otomotiv sanayiindeki Deutsche Post, Google ya da start-up firmalar gibi yeni gelen firmalara, tasarım, mühendislik ve test süreçlerini binlerce mühendis istihdam etmeden ya da fabrikalara milyarlarca dolar yatırım yapmaya gerek kalmadan gerçekleştirme imkanı veriyor. 

 

Deutsche Post başlangıçta kamyoneti firma bünyesinde kullanmak üzere tasarladı ve internet alışverişlerinin artması nedeniyle ortaya çıkan kargo teslimatlarındaki yüksek talebe cevap verebilecek bir şehir içi ulaşım çözümü geliştirmeyi amaçladı.

 

Bonn merkezli grup başka bir üretim merkezi aramayı ve yıl sonuna kadar üretimi 20.000 adete çıkartarak ikiye katlamayı planlıyor. 

 

Herrmann Ford’un modeli Almanya’da üretmek için gerekli şartlar üzerinde çalıştığını söyledi ve “Elektrikli taşıtlar ancak biz onları uygun maliyetlerle üretebilirsek yaygınlaşabilecek. Geleneksel üretim süreçlerini kullanırsak maliyeti uygun tutmak zor olabilir. Yaratıcı olmak ve farklı perspektifler denemek zorundayız.” diye ekledi.

 

Ford şu anda Fiesta yarı kompakt otomobilleri Köln fabrikasında üretiyor. 

Son Güncelleme : 01 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo