2018 Mercedes GLE için yeni görünüm

Ototeknikveri     29 Eylül 2017 12:45

Mercedes’in SUV yap-bozunda bir parça daha yerine oturuyor: yeni nesil GLE. Yeni BMW X5 rakibi casus fotoğrafçılar tarafından görüntülendi. Yeni modelin 2018 yılında muhtemelen LA Motor Show’da tanıtılması bekleniyor.

2018 Mercedes GLE için yeni görünüm
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

GLE, Mercedes için önemli bir model olacak. Marka geçen yıl toplamda 712.100 SUV üretti ve artık yaşlanan model bu satışlarda önemli bir role sahip. Gelecek iki yılda seriye yeni GLA, GLB, GLS, hatta yeni bir G-Serisi ve Maybach markası altında sunulacak bir SUV katılacak.

Mevcut GLE’nin kökleri Mk3 M-Serisi olarak piyasaya çıktığı 2011’e kadar dayanıyor. 2015’te yapılan güncellemeyle otomobilin görünümü tazelenmiş ve GLE adını almıştı. 2018 yılı için ise tamamen yeni bir model planlanıyor.

 

Bu yeni görünüm en önemli değişiklik olacak. Fotoğraflardaki test otomobili hala ağır kamuflaj altında ancak yeni GLE’nin küçük kardeşi GLC’den stil bakımından esinleneceği anlaşılıyor.

Farlardan arka lambalara kadar uzanan daha yuvarlak omuz çizgisi yeni otomobilin profilini belirliyor. Ön kısımda ise Mercedes’in yeni nesil yüzü karşımıza çıkıyor. Arkada, bagaj kapağı tamamen yenilenmiş, yeni yatay lambalara markanın günel tasarım dili bağlamında yer verilmiş.

 

Mercedes’in GLE’yi BMW X6 rakibi olarak coupe kaportalı bir versiyonla 2019’da sunması bekleniyor. Bu da temel modelin çıkışından bir yıl sonraya denk geliyor.

Kabinden gelen görüntü hayal gücüne pek yer bırakmayacak şekilde detaylı. İkili geniş ekranlı multimedya sistemi, orta konsolun üzerindeki dört hava girişi gibi özellikler E-Serisi ve S-Serisi ile olan benzerlikler arasında.

 

Yeni GLE’nin ölçeklendirilebilir platform kullanacağı ve bir dizi yeni motor seçeneğiyle sunulacağı düşünülüyor. E-Serisi’ndeki yeni 2.0 litre dizel temel güç aktarım organı seçeneklerinden birisini oluşturuyor. Ayrıca en yeni sıralı altı silindirli benzinli ve dizel seçenekler de sunulacak.

Yeni platform plug-in hibrit teknolojisini de destekleyecek. Dört silindirli benzinli motor ve küçük lityum-iyon pilli hibrit sistemin zaman içerisinde yeni GLE’nin seçenekleri arasında yer alması bekleniyor.

Serinin üst ucunda yeni AMG GLE 63 bulunacak. Bu modelde mevcut otomobilin 5.5 litre motorunun yerini 4.0 litre biturbo V8 alacak. Motorun güç çıkışı 500 hp olacak. Daha güçlü GLE 63 S modeli de 600 hp güç çıkışı ile piyasaya sürülebilir. Standart modelin yanı sıra GLE 63 de fotoğraflandı. 

Yeni görünüm, platform ve motorların yanı sıra, sürüş yardım sistemleri de modelin önemli bir parçası olacak.

Son Güncelleme : 01 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo