VW Grup ölçeklendirmeyi otonom sürüş teknolojisinin başarısının anahtarı olarak görüyor

Ototeknikveri     29 Eylül 2017 04:08

Volkswagen Grup, otonom sürüş teknolojisini daha da geliştirmek için önümüzdeki yıldan başlayarak yeni araçlarından veri toplayacak.

VW Grup ölçeklendirmeyi otonom sürüş teknolojisinin başarısının anahtarı olarak görüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Veriler, lüks segmentteki Audi, Porsche ve Bentley'den kitlesel pazara hitap eden VW, Skoda ve Seat'a tüm grup markalarının otomobillerinden kameralar aracılığı ile toplanacak. VW, bu "gölge filo"dan elde edilen bilgilerin satışlarının büyüklüğü göz önüne alındığında şirkete rakiplerine göre bir avantaj sağlayacağına inanıyor. Grup, Ağustos ayı boyunca dünya çapında % 2 artışla 6.8 milyon araç sattı. VW gelişme sorumlusu Ulrich Eichorn, Frankfurt otomobil fuarında düzenlediği basın toplantısında "Otomobillerimizde yalnızca uydu navigasyon sistemlerini kullanmak isteseydik, her beş saatte bir Avrupa haritası yazabilirdik" dedi.

 

VW'nin veri toplama planı, gölge modunda çalışan ve şirketin en yeni Autopilot teknolojisi ile donatılan araçlardan bilgi alan Tesla Motors'un programına benziyor.

 

VW, gerçek dünyadaki sürüş senaryolarının ayrıntılarını içeren Pegasus veri tabanını genişletmek için bu bilgileri kullanacak.

 

Bu, sürücüsüz çalışan bir otomobilin nasıl davrandığını görmek için bir kaza olana kadar bekleme riskini ortadan kaldırıyor. Oluşturulan veri tabanı sayesinde otonom sürüş sistemindeki aksaklıklar bir sourn yaratmadan tespit edilip çözülebilecek.

 

Strateji 2025 iş planının bir parçası olarak VW Grup, kendi bünyesinde otonom araçlar ve yapay zeka için kendi kendine çalışan - sürücüsüz işleyen - sistemler geliştiriyor.

 

Firmanın CEO'su Matthias Mueller, Frankfurt'ta yaptığı konuşmada, 2021 yılına kadar direksiyon simidi veya pedalları olmadan tamamen (5. seviye) otonom çalışan elektrikli otomobil, minibüs ve kamyonları piyasaya sürmeye başlayacaklarını açıkladı.

 

Grubun markalarından birinin ilk Seviye 5 otonom konsepti olan Audi Aicon, Frankfurt'ta tanıtıldı.

 

Audi, önümüzdeki yıl çıkacak yeni A8 sedanda, çok şeritli otoyollarda 60 km / saate kadar hızlarda çalışabilen ilk seviye 3 otonom sürüş özelliğini sunacak.

Son Güncelleme : 03 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo