Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Nurburgring’de SUV rekorunu kırdı

Ototeknikveri     02 Ekim 2017 01:21

Alfa Romeo, Nurburgring Nordschleife’de Stelvio Quadrifoglio ile etabı 7 dakika 51.7 saniyede tamamlayarak SUV rekorunu kırdı.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Nurburgring’de SUV rekorunu kırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İtalyan markanın 107 yıllık tarihindeki ilk SUV modeli olan Stelvio, daha önce Porsche Cayenne Turbo S tarafından kırılan rekoru geride bıraktı. En üst donanım eviyesi Quadrifoglio modeli yarışa 503 hp güç çıkışı ve 600 Nm torka sahip 2.9 litre çift turbo V6 motorla katıldı. İtalyan yarış sürücüsü Fabio Francia, Stelvio ile etabı Cayenne Turbo S’den 8 saniye daha önce tamamlamayı başardı. Cayenne Turbo S, aynı etabı 7 dakiya 59.74 saniye ile tamamlayarak yarışta 8 dakikanın altına inebilen ilk SUV olmuştu. Çift turbo V6 motorun yanı sıra, Stelvio Quadrifoglio adaptif süspansiyon ve 50/50 ağırlık dağılımı sunuyor, bu da parkurdaki tutarsız yol yüzeyleri ve yükseklik değişimleri için ideal.

 

Otomobilin diğer özellikleri arasında tork vektörlü diferansiyel ve DNA Pro sürüş modu seçim sistemiyle yarış modunda 150 saniye vites geçiş süresiyle sekiz vitesli şanzıman bulunuyor.

 

Müşterilere ayrıca Sparco yarış koltukları ve Brembo karbon-seramik frenler sunuluyor. Quadrifoglio mevcut Stelvio serisine gelecek yıl katılacak ve fiyat listesi henüz açıklanmadı. 68.000 euro civarında bir başlangıç fiyatı bekleniyor.

Son Güncelleme : 02 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo