Range Rover PHEV yeni hibrit sistemle geliyor

Ototeknikveri     03 Ekim 2017 12:41

Yeni çıkacak hibrit SUV’de 2.0 litre dört silindirli benzinli motorla elektrikli motor birarada kullanılacak.

Range Rover PHEV yeni hibrit sistemle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Land Roverplug-in hibrit modeli yeni Range Rover’e son dokunuşlarını yapıyor. Markanın CEO’su Ralf Speth modelin bu yıl sonuna kadar hazır olacağını söyledi. Frankfurt Motor Show’da konuşan Speth standart Range Rover ve Range Rover Sport modellerinin yeni elektrikli güç aktarma organları ile geleceğini, hibrit sistemde 2.0 litre Ingenium benzinli motorla elektrikli motorun birarada bulunacağını açıkladı. Benzinli motorun 295 hp güç çıkışı ve 399 Nm tork, elektrikli motorun ise 201 hp güç çıkışı ve 450 Nm tork ile gelmesi bekleniyor.otomobilin elektrikli sürüş mesafesi 50 km olacak. 

 

Elektrikli sürüş teknolojisi firmanın kendi bünyesinde yaratıldı ve Range Rover model serisinin mevcut yapısına uyuyor. Hibrit sistem sekiz vitesli ZF otomatik şanzıman ile çalışıyor ve gücünü zeminin altına yerleştirilmiş lityum iyon pilden alıyor. 

 

Test otomobillerinden bugüne kadar alınan görüntüler modelin dış cephesinde estetik bakımdan büyük değişiklikler olmadığını gösteriyor. Şarj portu otomobilin hibrit olduğunu yansıtıyor. 

 

Range Rover PHEV’in en yakın rakibi BMW X5 xDrive40e modeli ancak hibrit – elektrikli X5 elektrikli motoru 113 hp güç çıkışına sahip yani Range Rover’in performansının gerisinde kalıyor.

 

Model JLR’nin yeni geliştirilen PHEV sistemini kullanan ilk otomobil olacak ancak gelecekte Jaguar F-Pace, XF ve XJ serilerinde de kullanılması bekleniyor. Her modelde CO2 emisyonları önemli ölçüde azalacak, böylece modeller vergi indirimlerinden de faydalanabilecek.

 

JLR aynı zamanda Range Rover’in bir dizel – elektrikli hibrit versiyonunu da üretiyor ancak bu sistemde elektrikli motora daha büyük 3.0 litre V6 motor eşlik ediyor. Hibrit dizel versiyonun güç çıkışı 349 hp ve CO2 emisyonlarının standart V6 dizelin 164 g/km değerinden daha düşük olması bekleniyor.

Son Güncelleme : 04 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo