Nissan Avrupa yöneticisi: Avrupa hükümetleri elektrikli taşıtlar için daha fazlasını yapmalı

Ototeknikveri     03 Ekim 2017 01:58

Nissan Avrupa yöneticisi Paul Willcox, hükümetleri elektrikli taşıtların yaygınlaşması için daha fazla şey yapmaya çağırdı.

Nissan Avrupa yöneticisi: Avrupa hükümetleri elektrikli taşıtlar için daha fazlasını yapmalı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan'ın e-NV200 minibüsünün yeni bir versiyonunu tanıttığı Nissan Futures etkinliğinde konuşan Paul Willcox, sadece dizel araç sahiplerini cezalandırmak yerine hükümetlerin şirketleri elektrikli taşıtlara yatırım yapmaya teşvik etmesi gerektiğini söyledi. 

Oslo, 2019 yılı için Avrupa'nın yeşil başkenti seçildi ve Willcox, kentin elektrikli taşıt altyapısına yaptığı yatırımın, Avrupa'nın diğer ülkelerindeki yasa yapıcıların ne yapması gerektiğine örnek olduğunu söyledi.

Willcox "Oslo gelecek için bir vizyona sahip ve Norveç elektrikli araçlar söz konusu olduğunda dünyanın en ilerici ülkesi. Norveç'te yeni otomobillerin % 25'i elektrikli. Diğer devletlerin de bunu örnek almalarının zamanı geldi. Elektrikli taşıtlara ve altyapıya 5 milyar dolarlık yatırım yaptık ve hükümetlerin harekete geçme zamanının geldiğine inanıyoruz. Birçok ülke kirli otomobiller için ceza uyguluyor ancak kirlilik sorununu kökünden çözmek için bu yeterli değil. Bu alandaki yatırımlar için şirketlere destek verilmeli." dedi.

Willcox sözlerini şöyle sürdürdü: "İngiltere'de yollardaki minibüs sayısında büyük bir artış oldu. Bu, büyük bir fark yaratabileceğimiz bir alan. Yeni e-NV200 ile elektrikli minibüste daha da ileri gittik. Hükümetlerin, minibüs sürücüleri ve işletmelerin yeşil kalmasına teşvik sağlamaları gerektiğine inanıyoruz. Tüm CO2 kirliliğinin % 10'u minibüslerden geliyor ve 10 yıl içinde kentlerimizde ürün teslimatı amacıyla kullanılan tüm minibüsleri çevre dostu haline getirebiliriz." 

Son Güncelleme : 04 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo